Ljekovita svojstva čajeva poznata su od davnina, no njihova konzumacija nepravedno je zapostavljena te ih većina ljudi pije uglavnom kad su bolesni. Čaj je niskokaloričan osvježavajući napitak i trebalo bi ga piti svakodnevno. Najčešće biljke koje se kao čajni napitak koriste u našem podneblju su kamilica, šipak, metvica, zatim bazga i lipa koje su svojstvene kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok se u Dalmaciji i Primorju često upotrebljava i gospina trava.
Mag. nutricionizma Irena Švenda za Vitu je objasnila neka od važnih svojstava najčešće korištenih čajeva našeg podneblja te čajnih mješavina za ublažavanje raznih tegoba i način njihove primjene.
Kopriva
Kopriva (lat. Urtica dioica) ljekovita je biljka poznata širom svijeta. Za upotrebu u svakodnevnim čajnim mješa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....