Američka studija u kojoj je praćena prehrana 65.226 muškaraca i žena pokazala je da su oni koji su imali sadam dnevnih obroka voća i povrća smanjili rizik od prerane smrti za gotovo pedeset posto.
Naime, Svjetska zdravstvena organizacija do sad je davala preporuku po kojoj je optimalno pet obroka voća i povrća dnevno a po ovoj američkoj studiji to bi bilo sedam obroka od po 80 grama.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Oni koji su jeli dva obroka voća i povrća dnevno imali su smanjeni rizik od smrti za 14 posto, kod tri do pet obroka rizik je bio manji za 29 posto, za pet do sedam 36 posto a sedam i više za 42 posto. Najveći zaštitini učinak ima svježe povrće a zatim slijedi voće. Konzervirano voće nema taj učinak jer s...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....