Iako je na lošem glasu zato što je visokokalorična i može vas udebljati (čak je osuđivana da je krivac za pojavu akni, visokog krvnog tlaka, dijabetesa, bolesti krvnih žila), prema studiji objavljenoj u „The Journal of Nutrition“, čokolada ne samo da nije nezdrava, već će čak i popraviti zdravlje. Čokolada, tvrde znanstvenici, snižava razinu kolesterola, sprečava kognitivno propadanje i smanjuje rizik od kardiovaskularnih problema. Redovita konzumacija čokolade može pomoći u smanjenju razine lošeg LDL kolesterola.
Istraživanje je provedeno kako bi se utvrdilo da li biljni steroli i kakao flavanoli utječu na razinu kolesterola. Rezultati su pokazali da redovita konzumacija čokolade s biljnim sterolima i kakao flavanolima, i s niskim udjelom masnoća čuva zdravlje kard...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....