Osobe koje ga redovito konzumiraju imaju nižu razinu glukoze u krvi. Smanjuje i neugodne alergijske reakcije, želučane tegobe, pojavu ekcema, pa čak i bol u zglobovima.
Iako kozje mlijeko ima osebujan okus, redovita konzumacija kozjeg mlijeka donosi niz povoljnih učinaka za organizam. Koza je rijetka životinja koja uopće ne obolijeva, pa i to može biti razlog više da ga se redovito pije.
Obiluje vitaminima i mineralima: kalcijem, fosforom, kalijem, vitaminom B i bjelančevinama, ne zahtijeva homogenizaciju, ima manju kapljičnu gustoću masti i lakše je probavljivo.
Kozje mlijeko bogato je kalcijem - jedna čaša sadrži više od 32 posto potrebne dnevne doze.Visoka razina kalija pomaže u zaštiti organizma od pojave kardiovaskularnih bolesti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....