Dok se pola nacije zabavlja u potrazi za odgovorom na pitanje kakve je to jogurte obitelj Kolinde Grabar-Kitarović kupovala u selu Lubarska pokraj Martinova Sela na Rječini (gdje je provela najranije djetinjstvo) ili u dućanu na Grobniku (gdje se obitelj kasnije preselila), mi smo se zaputili u pronalaženje jedne puno važnije teme vezane za jogurt. A to je pitanje: zašto je važno i dobro piti jogurt?
Najveću pomoć pronašli smo u knjizi “Fermentirana mlijeka” prof. dr. sc. Dubravke Samardžije koja o mlijeku i mliječnim proizvodima dugi niz godina drži kolegije na Agronomskom fakultetu. Kako je njezina knjiga (dostupna svima na stranicama fakulteta kao e-knjiga) pomalo previše stručna za nas laike, posegnuli smo i za diplomskim radom koji je studentica Ivana Majstorović...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....