Klor u vodi iz slavine mogao bi biti krivac za sve veći broj alergičnih na hranu, tvrdi se u najnovijoj studiji Sveučilišta Albert Einstein.
Naime, kemikalije koje se koriste za pročišćavanje pitke vode, a nalaze se i u nekim kućanskim predmetima te pesticidima mogu oslabiti toleranciju na neke vrste hrane. Istraživači su otkrili da osobe s visokim razinama diklorofenola u urinu, odnosno kemijskog nusproizvoda klora, imaju 80 posto veću vjerojatnost da će biti alergične na hranu.
Okidač na netoleranciju
Posljednjih godina raste broj alergičnih na hranu posebice u razvijenom svijetu, a procjena je da čak 4 posto djece ima alergiju na neku vrstu hrane. Poglavito se to odnosi na crijevne alergije povezane s kravljim mlijekom, pšenicom, sojom, jajima, celerom, kivijem, ali i drug...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....