Uskrsna jaja najbolje je pojesti u roku od tri do četiri dana nakon kuhanja jer se do tada sigurno nisu pokvarila, a nakon toga se moramo pouzdati u svoj njuh. U slučaju da su jaja po mirisu, izgledu ili teksturi drukčija nego inače, najbolje ih je ne konzumirati. Jaja čija je kora oštećena lupkanjem najbolje je nakon toga čuvati u hladnjaku i pojesti isti dan.
Savjet je to nutricionistice Martine Linarić iz Nutrimarlina s kojom razgovaramo o tome kako prepoznati jesu li uskrsna jaja jestiva te, ako jesu, što je najbolje učiniti s njima.
- Kada se jaja drže u frižideru, onda mogu trajati dulje jer su tamo na stalnoj temperaturi od 5 do 6 stupnjeva Celzijevih, dok je sobna temperatura puno veća pa se jaja brže kvare zbog bržeg razvoja mikroorganizama. Trik za dulje trajanje uskr...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....