OPASNO PO ZDRAVLJE

ZNATE LI KOJU HRANU BAŠ NIKAD NE SMIJETE PODGRIJAVATI? Neke namirnice naknadnim grijanjem postaju opasne za ljudsko zdravlje

 Neja Markičević / HANZA MEDIA

Često skuhamo ručak navečer za sutradan jer zbog obveza i ubrzanog ritma života ne možemo drukčije te nam je tako lakše.

No, možda biste ovo ipak trebali pročitati kako se slučajno ne bi dogodilo da konzumirate namirnice koje su štetne po zdravlje kada odstoje ili se podgriju.

1. Celer

Radite li juhu u koju stavljate svježi celer svakako se pobrinite da ga nakon što juhu skuhate izvadite i pojedete jer sadrži nitrate koji postaju otrovni ukoliko se griju naknadno.

2. Jaja

Nikada, ali baš nikada ih ne smijete grijati kada ih već jednom skuhate. Bilo kajganu, bilo tvrdo kuhana pojedite svježe nakon spremanja te radije bacite nego grijte u mikrovalnoj nakon što par sati odstoje. Jaja se smiju jesti hladna, ali nikako podgrijana ili dan nakon kuhanja.

3. Špinat

Špinat se kao ni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 20:42