UTAKMICA ŽIVOTA

'BIT ĆU NOVI INIESTA' Zadranin Toni (22) postao pobjednik prvog hrvatskog sportskog Big Brothera, osvojio je 100.000 kuna i ugovor s Dinamom

 

Zadranin Toni Mrkić proglašen je najboljim igračem u “Utakmici života”, televizijskoj emisiji koju su brojni nazivali “sportskim Big Brotherom”.

Finale emisije označila je velika utakmica između najboljih preostalih od tisuću prijavljenih kandidata natjecanja i Dinamove All Star momčadi, koju su činili neki od njihovih najboljih igrača s dugogodišnjim karijerama. Momčad kandidata zaigrala je u sastavu golmani Mario Pernat i Ivan Benko, Luka Leko, Drago Lovrić, Petar Vukadin, Fran Matić, Emanuel Nikpalj, Toni Mrkić, Jan Bajan, Ivan Tomičić, Dario Špoljar i Hrvoje Humeljak.

Za All Star momčad su zaigrali golman Jozić te Bošnjak, Sammir, Martinac, Maroslavac, Rayos, Pranjić, Schildenfeld i Križanović. Pred više od dvije tisuće posjetitelja nove mlade nade su rezultatom 4:3 pobijedile iskusne nogometaše, a najboljim igračem proglašen je vezni Mrkić, koji je zahvaljujući tome nagrađen sa 100 tisuća kuna i potpisivanjem ugovora za GNK Dinamo.

- Vjerojatno još nisam osjetio pravu sreću ovoga svega, još nisam svjestan pobjede. Od srca zahvaljujem suigračima i čestitam im, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Sama utakmica bila je dosta teška, naši protivnici su bili uistinu dobri. Natrčali smo se i nije bilo lako, ali na kraju smo bili bolji. Jako mi je drago zbog ovog iskustva, naučio sam uistinu mnogo i radio s vrhunskim stručnjacima koji su nas usavršili na raznim poljima, moram i njima zahvaliti. Hvala i svima koji su došli i uljepšali ovaj projekt - rekao je nakon pobjede 22-godišnjak, koji se nogometom počeo baviti već u dobi od sedam godina. Najprije je igrao u NK Zadru, nakon čega je prešao u Arbanase, gdje je bio do svoje 16. godine.

Nogometni uzori

- Tamo sam najviše napredovao, treneri su bili vrlo korektni prema nama i to je bilo možda najveselije razdoblje mojeg treniranja. Imao sam kratku epizodu u Lučkom, igrao sam u Polači, zatim je uslijedio lom noge i polugodišnja pauza, nastavio sam u Biogradu i zatim sam došao u Sukošan - prisjetio se tijeka svoje karijere. Unatoč ozljedi, koja nije bila laka, nije odustao od bavljenja sportom, a kaže da mu je u tim vremenima najveća podrška bila njegova obitelj.

- Danas sam presretan što sam nastavio raditi na sebi. Roditelji i obitelj uvijek su me podržavali. Vjerovali su u mene, podržavali sve moje odluke. Nisu me nikada tjerali, sve je bilo na meni. Podržali su i moju prijavu na “Utakmicu života” i bili sa mnom kroz svaki korak - priča Toni, kojem su nogometni uzori Xavi i Iniesta, a najdraži klub Milan.

Samokritičan

Veselje oko iduće sezone, koju će umjesto u Zadru provesti u Zagrebu, ne skriva. - Moram nastaviti napredovati, sada me čekaju trud, rad i disciplina. U Dinamu ću raditi i dati sve od sebe kako bih napredovao i pokazao što mogu. Pozivam sve igrače da se priključe projektu u idućoj sezoni. Može se naučiti uistinu mnogo toga, radi se s vrhunskim ljudima i stručnjacima, ne trebam im dodavati nekakve epitete. Napredak će odmah biti vidljiv i sama prilika za trening u kampu nevjerojatno je iskustvo - priča Mrkić, koji je unatoč uspjehu i dalje zadržao određenu količinu samokritike pa kaže da bi volio poraditi na svojoj skok-igri i duelu.

Na kraju premijerne sezone “Utakmice života”, koja se prikazivala na Hrvatskoj nogometnoj televiziji, zadovoljni su i autori projekta, koji su mnogi hvalili zbog inovativnog koncepta.

- Predivan je osjećaj vidjeti poprilično popunjene tribine i zanimljivu utakmicu. Vidjeli smo odličnu prezentaciju naših igrača, pokazali samo da smo pronašli kvalitetu i da imamo dobar format. Ovo je jedna lijepa priča i već se planira iduća sezona. Stupili su u kontakt s nama i neki potencijalni partneri na inozemnim tržištima. Zadovoljni smo, srce je puno i idemo dalje u posao. Čestitam pobjedniku Mrkiću - rekao je Ivan Rukavina, jedan od kreatora showa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:28