GOTOVO KAO NA FILMU

'IMALA SAM OSJEĆAJ DA IMAJU DJECU SAMO ZATO ŠTO SE TO OD NJIH OČEKUJE' Nevjerojatna iskustva dadilja koje su radile za imućne obitelji

 Getty Images/iStockphoto

Itekako je logično da se dadilje zbliže s obitelji čiju djecu čuvaju, a samim time i svjedoče brojnim situacijama koje im baš i nisu ugodne.

Iako o tome ne smiju pričati, na Redditu su ipak anonimno odlučile podijeliti što su sve doživjele u vrijeme dok su radile za bogate obitelji, piše Daily Mail.

Jedna se tako prisjetila obiteljske drame koja je nalikovala onoj koja se može vidjeti u filmovima.

- Otac obitelji u kojoj sam čuvala djecu imao je i tajnu kćer i drugu obitelj. Imao je toliko novca da se s njim razbacivao. Dostavili su mu fotelju krive nijanse narančaste boje. Nema veze. Ta ide u smeće, a kupit će novu - prisjeća se ova dadilja.

Djeci se ispunjavala svaka želja.

- Djevojčice su se svađale oko raskošne kuće za lutke. Smirili su ih tako da su ih odvezli u dućan i kupili im sve novo - ispričala je.

Javila se i jedna žena koja se prisjetila situacije kada je njezina cimerica bila dadilja sedmero djece u obitelji jednog azijskog milijardera.

- Zapravo je samo prvo dijete rodila njegova žena, a ostalih šestero na svijet su donijele surogat majke - priča ova žena.

Ostale su šokirane time koliko su roditelji djece koju su čuvale malo uključeni u odgoj svojih potomaka.

- Kći žene iz obitelji kod koje je radila rodila je početkom listopada, a do kraja mjeseca moja je sestra već 80 sati tjedno provodila je s djevojčicom. Otkako je počela raditi za njih, muža je vidjela jednom, a žena je iz doma odsutna od 6 ujutro do 9 navečer - dio je još jedne priče na Redditu.

Javila se još jedna dadilja koja se našla u sličnoj situaciji.

- Roditelji djece u obitelji u kojoj sam radila s njima su provodili minimalno vrijeme iako jedno ima samo pet mjeseci, a drugo tri godine - još je jedno iskustvo u nizu.

Majka je imala još sedam mjeseci rodiljnog dopusta, no za djecu nije imala vremena.

- Radila sam za njih dva dana u tjednu, imali su još jednu studenticu koja je s djetetom bila po dva dana, petkom su imali dadilju koja bi cijeli dan bila kod njih, s tim da su imali i ženu koja im je dvaput tjedno čistila kuću - čudi se ova djevojka.

Iako su ponekad oba roditelja bila kod kuće, ona je bila ta koja se s djecom igrala.

- Često sam imala osjećaj da imaju djecu samo zato što se to od njih očekivalo - zaključila je.

Neke od dadilja istaknule su nedostatak uzbuđenja kod djece kada bi dobila darove ili bi im se priuštilo neko novo iskustvo.

- Najupečatljivija stvar kojoj sam svjedočila u nekim obiteljima je kratkotrajno uzbuđenje kod djece nakon što bi primila darove kao što su neke tehnološke naprave, izleti, džeparac, a to je sve zato što su takve stvari dobivali svaki dan - piše.

Objasnila je kako je to zbog toga što je to njima normalno i očekivano te da je teško djecu nagraditi za njihovo dobro ponašanje ako za njih nisu zahvalni.

- Djeca bi se na Božić znala umoriti od otvaranja tolike količine poklona. Neotvoreni pokloni nekad bi se samo sklonili s puta, a otvorili bi ih tek mjesecima kasnije - još je jedna dadilja podijelila svoje iskustvo. Šokantna je priča djevojke koja je radila za obitelj koja je tjedno za pet dadilja odvajala 100 dolara i nikamo nije išla bez ijedne.

- Dok sam bila na fakultetu, radila sam za bogatu obitelj s dvoje djece. Svako jutro sam se ustajala kako bih djecu spremila za posao, a sama sam ih u školu i vodila jer njihova majka to nije htjela raditi - priča dadilja.

Opisala je i odlazak u park s djecom.

- Njihova majka bi išla s nama, ali ona se na njih nije obazirala. Ja sam bila ta koja ih je cijelo vrijeme imala na oku - kaže dadilja koja priznaje da joj je to uvijek bilo čudno. Jednu dadilju šokirali su odjevni komadi djece koju je čuvala.

- Djevojčice su nosile samo odjeću s potpisom. Burberry, Ralph Lauren, Vineyard Vines, Lilly Pulitzer i slično. Sve ono što prerastu, zamijeni ista skupa stvar. Samo je ruksak djevojčice od 6 godina bio vrijedan 85 dolara - napisala je dadilja koja se ne može načuditi onome čemu je svjedočila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:20