PREKVALIFICIRALI SE

ISPOVIJESTI TROJE LJUDI KOJI SU NAPRAVILI TOTALNI ŽIVOTNI ZAOKRET Bili smo studenti prava, krojači i tehničari, sada zarađujemo na nečem sasvim drugom

Aleksandra Rigo, Abaz Begović i Dada Marčić
 HANZA MEDIA

Obožavam kuhinju, ali tko god misli da je to lak posao, vara se. To prvenstveno treba voljeti, a ako ne voliš raditi u kuhinji, onda se za to ne trebaš niti prekvalificirati, odmah me upozorava 40-godišnja Aleksandra Rigo.

Nismo “jedan na jedan”, nego razgovor vodimo telefonski. Ona iz kuhinje jednog švedskog skijališta, ja iz zagrebačke redakcije. Hrvatsku je napustila prije nekoliko godina, nedugo nakon što se, kao studentica prava iz Pazina odlučila na promjenu karijere. U kulinarstvu. Zašto i ne kad je, priča mi Rigo, oduvijek iznad svega voljela kuhanje i kuhinju. Uslijedile su prekvalifikacije na zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu, znanje i strast koje je upijala od profesora Vedrana Habela, a ubrzo potom i prva radna mjesta u zemlji. No, onda je, razočarana H...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 17:10