Obožavam kuhinju, ali tko god misli da je to lak posao, vara se. To prvenstveno treba voljeti, a ako ne voliš raditi u kuhinji, onda se za to ne trebaš niti prekvalificirati, odmah me upozorava 40-godišnja Aleksandra Rigo.
Nismo “jedan na jedan”, nego razgovor vodimo telefonski. Ona iz kuhinje jednog švedskog skijališta, ja iz zagrebačke redakcije. Hrvatsku je napustila prije nekoliko godina, nedugo nakon što se, kao studentica prava iz Pazina odlučila na promjenu karijere. U kulinarstvu. Zašto i ne kad je, priča mi Rigo, oduvijek iznad svega voljela kuhanje i kuhinju. Uslijedile su prekvalifikacije na zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu, znanje i strast koje je upijala od profesora Vedrana Habela, a ubrzo potom i prva radna mjesta u zemlji. No, onda je, razočarana H...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....