TEŽAK ŽIVOT

'KAD SU DOZNALI DA SAM GEJ, LJUDI SU ME HTJELI SPALITI' Prvi otvoreno homoseksualni indijski princ pretvorio svoju ružičastu palaču u gej utočište

 Print screen / Youtube
 

Princ Manvendra Singh Gohil možda je odrastao u raskoši i okružen slugama koji su mu ispunjavali sve želje, no pogrešno bi bilo reći da mu je život bio lak.

Indijski princ, inače sin i nasljednik maharadže od Rajpipla u Gujaratu u zapadnoj Indiji, bio je prisiljen godinama tajiti svoju pravu seksualnu orijentaciju te se čak 1991. oženio princezom države Jhabua. No njihov brak nikad nije bio konzumiran. Kako nije više mogao čuvati tajnu, priznao je svojoj supruzi da je gej, na što je ona podnijela zahtjeva za razvod, iako je razvod braka u Indiji priličan tabu i ne prakticira se.

Kao imnogi drugi u Indiji, gdje je homoseksualnost zakonom zabranjena, 52-godišnji princ tajio je svoju seksualnu orijentaciju, a njegova bivša supruga, srećom, održala je obećanje i čuvala njegovu tajnu.

No princ Mavendra 2002. godine imao je živčani slom i završio je u bolnici. Tek tad su psihijatri njegovim roditeljima otkrili da je gej. Dakako, ta vijest nije naišla na odobravanje i roditelji su ga pokušali 'izliječiti' raznim medikamentima i religijskim metodama.

Kao da to sve nije bilo dovoljno loše, kad je napokon i javno priznao da je gej, njegovu su intimu razvukli po svim medijima, a neki su išli i tako daleko da su tražili da se princa spali.

'Priznati da si gej u Indiji je jako teško. Društvo to ne odobrava i roditelji ne prihvaćaju', rekao je princ za Independent. 'Roditelji ucjenjuju djecu i tjeraju ih da uđu u brak, a majke prijete da će se ubiti ako dijete prizna da je homoseksualac. Osim toga, velik broj LGBT osoba su beskućnici jer ih se roditelji u mladosti odreknu kad doznaju njihovu tajnu i oni nakon toga nemaju kamo poći.'

'Želim pomoći tim ljudima jer će u protivnom umrijeti, počiniti samoubojstvo ili pasti u depresiju', kaže princ.

Zbog toga je odlučio svoju ružičastu palaču i posjed koji se prostire na 15 hektara pretvoriti u LGBT utočište te osobama koje dođu po pomoć osigurati zdravstvenu skrb, financijsku potporu i slično. Centrom će upravljati njegova zaklada Lakshya koju je pokrenuo kako bi pomogao gej muškarcima zaraženim HIV-om.

'Imamo dva cilja: društveno i financijsko osnaživanje. U Indiji ima mnogo diskriminacije i tome želimo stati na kraj', rekao je princ.

No to što je palača ružičasta, zapravo nema veze s njezinom najnovijom namjenom.

'Ružičasta je već 300 godina. Tako su je obojili moji preci. Ne znam zašto, sviđalo im se', objasnio je princ.

Inače, u palači su svojevremeno boravili mnogi poznati američki glumci, a u njoj se čak snimao i jedan nastavak Jamesa Bonda. Živopisni princ gostovao je i u jednoj epizodi reality showa obitelji Kardashian.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES ** Los Angeles,   - The Kardashian clan get upset after reading Caitlyn Jenner's new book in latest episode of Keeping Up With The Kardashians. Kim heavily criticized Caitlyn's memoir The Secrets Of My Life after requesting a copy of it after momager Kris Jenner became upset over it. Kim read the book and agreed with Kris that it was not flattering towards her - and then sounded off about the book to sister Kourtney who revealed that she had in the past lent money to Kris and Caitlyn when they were married to help get them through the tough times. Kim also sat down with sister Kendall to tell her about the book and Kendall later chatted to Kris about it, telling her:
Profimedia, Xposurephotos

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:18