ŠARM I ZNANJE

KAKO JE BROJ MOBITELA NAŠEG RONIOCA ZAVRŠIO U TEKSTU SLAVNOG ČASOPISA 'Halo, vaš broj našli smo u Vogueu, jeste li vi ribar Mazarek?'

 

Možda više i nije toliko čudno kad se netko iz Hrvatske imenom i prezimenom pojavi u tekstu glasovitog Voguea, jer naši su modeli i dizajneri poput manekenke Farette ili dizajnerice Anamarije Brkić priznati diljem planeta po ljepoti i talentu.

No kada se u britanskom Vogueu pojavi ime lošinjskog ribara, a k tome i njegov broj mobitela, dvaput ćete provjeriti da ne čitate možda kakav lokalni prilog o ribolovu. Broj smo, naravno, morali okrenuti.

Iskusni skiper

Glasi na Valentina Mazareka, “iskusnog ronioca, ribara i skipera”.

- Dobar dan, vaš se broj spominje u Vogueu, jeste li vi ronioc, ribar i skiper Mazarek?

- Nadam se da se spominje po dobrom - kaže glas muškarca s druge strane, koji se doima kao da stoji na orkanskoj buri pa se linija prekida.

- Naravno da je, nema u Vogueu loših stvari - tvrdimo.

- Onda dobro. Nije Mazarek. Dobili ste Marinu Čikat u sklopu Jadranka grupe. Ali mogu vas spojiti s njim. Povremeno ga angažiramo - rekao nam je ljubazno čovjek iz lošinjske marine zahvaljujući kojem smo došli do nahvaljenog Mazareka kojim se Vogueova novinarka Kathleen Baird-Murray očito oduševila.

U članku objavljenom na web siteu britanskog Voguea u rubrici Putovanja pod naslovom “Neotkrivene lokacije za putovanja: Lošinj, Hrvatska” (u slobodnom prijevodu) stoje i savjeti za izlet brodom po okolici Lošinja.

“Zatražite Valentina Mazareka (tel: +385 99 397 6209), iskusnog ronioca, ribara i skipera, koji će vas odvesti na privatni izlet brodom po malim uvalama. Pokazat će vam sićušne špilje ispunjene kristalno čistim morem i galebima, zaronit će po morske ježeve kada poželite nešto prigristi, a zna i sve najbolje skrivene taverne, poput one na malom otoku Iloviku, gdje su nam poslužili svježe pripremljenu ribu i salatu”, stoji na stranici Vogue.co.uk.

Ovisi što piše

Naposljetku smo došli i do Valentina Mazareka.

- Dobar dan, vidjeli smo vaš broj u Vogueu, jeste li vi ronioc, ribar i skiper Mazarek?

- A valjda jesam, ovisi što piše - kaže zafrkantski i objasni nam kako se ustvari našao u poznatom modnom magazinu.

- Bila je tu jedna britanska novinarka, gošća jednog od hotela Jadranka grupe i mene su pozvali da je odvedem na jednodnevni izlet. Pokazao sam joj uvale, otočiće, špilje... - priča 46-godišnji Mazarek kojem ovo nije bilo prvi put da vodi novinare u otkrivanje ljepota Lošinja.

Kada ga pitamo zašto baš njega odabiru da vodi novinare u razgledavanje, kaže da je to zato što ima šarm i znanje. Pola godine provede po svijetu, kaže. Madagaskar, Indonezija, Kuba, Uganda...

- Ja sam avanturist - priznaje. Međutim, ne bi imao ništa protiv ni da se pojavio na modnim stranicama Voguea.

- Volim ja i modu. Volim se lijepo obući - otkrio je i dodao kako živi na Lošinju od rođenja.

Sada je, pak, spreman na moguću popularnost među britanskim turistima. Tko god posluša Kathleen Baird-Murray i nazove broj objavljen na Vogueovoj stranici te zatraži Valentina Mazareka, za privatni dnevni izlet morat će izdvojiti oko 400 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:17