ŠEFICA I POL

LJEPŠI FOTOALBUM OVOG LJETA NEĆETE VIDJETI Mala Mila i 114 čupavih bandita su apsolutna senzacija, ali iza predivnih fotografija krije se velika borba

    AUTOR:
    • Vid Barić

  • OBJAVLJENO:
  • 11.07.2019. u 14:50

Dvor, 090719.
Azil za pse Anima.
Djevojcica Mila zivi sa 114 pasa u azilu. Na fotografiji: Mila sa psima.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

 

Četrdesetak svakojakih pasa sjurilo se dvorišnim putem u času kad smo parkirali automobil pred ulazom.

Ovoj kući ne treba portafon.

Ulazimo, pušta nas Adrijan Pavlović (25), a psi skaču po nama, radosno nas dočekujući. Među gomilom dlakavih slinavaca izviruje i jedna dječja glavica. Gleda nas plaho, držeći jednog omanjeg psa u rukama. To su oči zbog kojih smo posjetili Udrugu za zaštitu životinja “Anima Dvor” u Dvoru na Uni.

- Vivi, Sagaaa, Fridaaaa, Pumpkin, Jolieeee - viče četverogodišnja Mila po dvorištu, noseći u rukama svoju miljenicu, štenicu Cici. Među mnoštvom pasa ponaša se opušteno i prirodno, upravo kao da je s njima odrasla, jer Mila od prvih dana svojega života vrijeme provodi u tom “neslužbenom” skloništu za pse, gdje živi s majkom Ivanom Begović (39) i ocem Adrijanom te 114 pasa.

Ovaj privremeni pseći smještaj Općina nije prepoznala, ne dobivaju proračunski novac iako je prvo službeno pseće sklonište tek u Sisku.

- Ne žele nam postaviti ni kontejner za biološki otpad tu dolje, na cesti. To bi nas spasilo. Sve ovo što vidiš, boksove, kućice, sve smo podigli svojim rukama i novcem, uz pomoć raznih donatora i volontera. Tu su i stalni veterinarski troškovi, svaka pomoć nam je dobrodošla - navodi Ivana. Pomozite im.

Želite li pomoći obitelji da održe azil to možete učiniti  poklanjanjem opreme i hrane, volonterskim radom ili uplatom sredstava na račun: Udruga za zaštitu životinja “Anima Dvor”, OTP  Banka, IBAN: HR5224070001100005210

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo