ČOVJEK BEZ IDENTITETA

MISTERIJ STAR 36 GODINA: JAVILA SE ŽENA KOJA TVRDI DA JE KIŠNI ČOVJEK S RABA NJEN BRAT! 'Perica se davno izgubio...'

 Nova TV

Priča o, kako su ga mediji prozvali, 'kišnom čovjeku', kojeg su prije 36 godina našli su ga kako luta područjem Drniša, kada je, procjenjuje se, imao između 16 i 18 godina, zaintrigirala je javnost zbog njegove tužne sudbine.

Naime, Perica koji se u rapskoj psihijatrijskoj bolnici nalazi 36 godina, jedini je čovjek u Hrvatskoj bez identiteta. Bolničko osoblje dalo mu je ime Perica Matas, a oni su mu i jedina obitelj koja skrbi o njemu.

'Provjereno' večeras donosi nastavak priče čovjeka s Rab i žene koja vjeruje da je njen davno nestali brat.

Naime, Perica možda ima obitelj kojoj sve ove godine neizmjerno nedostaje.

Službeno se vodi kao NN osoba, nema ime, prezime, matični broj, a pronađen je u vrijeme koje se poklapa s nestankom druge osobe.

Nakon što je u Provjerenom pogledala priču o Perici, redakciji se javila osoba koja vjeruje da je on njezin nestali brat koji je nestao dva tjedna prije nego što je Perica pronađen kako luta.

On je, baš kao i Perica imao mentalne poteškoće. Sramio se u društvu nepoznatih ljudi, ograničeno je komunicirao, što se poklapa s Peričinim karakterom.

Prošlo je gotovo četiri desetljeća od nestanka. Je li Perica nestali brat ili netko drugi? Odakle je stigao i što mu se točno dogodilo? Neuspješno se pokušava utvrditi već 36 godina...

Je li nakon toliko vremena pronađena Peričina obitelj, bit će uskoro poznato! Naime, novinar 'Provjerenog' Ivan Čorkalo DNK uzorak odnio je u laboratorij.

Nova TV

Cijeli prilog gledatelji mogu pogledati večeras u 22:40 u emisiji 'Provjereno'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:37