NESTVARAN DOČEK

'MOJ PETAR SANJA LUKU, NAKON SVAKE MOLITVE DOTAKNE MU SLIKU' Tko je dječak kojeg je na pozornici grlio kapetan Modrić

Tomislav Kristo, CROPIX

Petrove oči govorile su sve - blistao je pokraj kapetana “vatrenih”. Naprosto se vidjelo da je u sedmom nebu, a kako i ne bi - njegov je san postao stvarnost

Doček “vatrenih” bio je nestvaran dan za cijelu Hrvatsku, ali za četrnaestogodišnjeg Petra Brckovića iz Velike Gorice, dječaka s Downovim sindromom, bilo je to ispunjenje sna. Naime, samo nekoliko trenutaka nakon što su se miljenici nacije popeli na pozornicu, Petar se našao u zagrljaju svog idola, kapetana Luke Modrića.

U sedmom nebu

Svi su se pitali otkud se stvorio taj plavokosi momak i je li možda riječ o dijelu programa, a zapravo se sve dogodilo spontano. U jednom trenutku netko je zaustavio tek započetu pjesmu i samo se čulo - ovdje je dječak koji silno želi čestitati Luki. Već sekundu kasnije Petar je bio pokraj Luke koji ga je potom držao zagrljenog tijekom cijelog događanja. Petrove oči govorile su sve - blistao je pokraj kapetana. Naprosto se vidjelo da je u sedmom nebu, a kako i ne bi - njegov je san postao stvarnost.

Kako se dogodilo da u nevjerojatnoj gužvi stotina tisuća ljudi na dočeku “vatrenih” Petar stigne do pozornice, ispričao nam je njegov tata Mladen Brcković.

- Moj Petar ima poster Luke Modrića i svaki put kad imamo večernju molitvu kao obitelj, pozdravi Luku i dotakne njegovu sliku. O njemu neprestano sanja i stalno ga spominje. Ima i njegov dres, u kojem je došao na doček - kaže tata Mladen.

- Došli smo kao navijači. Od četiri poslije podne stajali smo na križanju Jurišićeve i Petrinjske. Kako je sve to dugo trajalo, sprijateljili smo se s nekim momcima iz Kutine. U trenutku kad su dečki došli na Trg, dvojica tih navijača s kojima smo se družili odjednom su mi rekla: ‘Vaš sin želi vidjeti Luku Modrića. Hajdemo ga odvesti do Luke.’ Uzeli su Petra za ruku i odveli ga. Pokušao sam ih pratiti, ali nisam uspio - opisuje tata Mladen trenutak kad je “izgubio” Petra. Dečki su očito bili probitačniji, stigli su do pozornice i Petar je uspio zagrliti svog Luku. To je vidjela cijela Hrvatska, ali ne i tata Mladen.

Zahvala

- Barem pola sata nisam imao pojam gdje je Petar, a onda su mi počele stizati poruke od prijatelja iz cijelog svijeta: ‘Čestitam Petru!’ ‘Na čemu?’ ‘Pa na bini je s Modrićem!’ - kaže Mladen. A kad je sve završilo, dečki su, dodaje, Petra doveli presretnog do onog istog kandelabera.

- Nakon svega zahvaljujem tim dečkima jer učinili su veliko djelo, ali velika hvala i Modriću koji ga je tako lijepo prihvatio, zagrlio i čuvao. Očito, ne samo da je najbolji nogometaš nego i ima veliko srce. Zahvaljujem cijeloj reprezentaciji - rekao nam je tata Mladen.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo