AKCIJA

'Ne znam kako kupiti ženi lijekove i božićne poklone za djecu. Želim dan kad se neću probuditi umoran jer sam cijelu noć probdio s bolesnom suprugom'

 Privatni album
 

Za Božić svatko ima neku želju. Igračke, mobiteli, odjeća, parfemi, sve su to predmeti koji se nalaze na nečijoj listi želja. Ipak, postoje oni koji ne žele skupe poklone ili raskošne božićne večere. Jedna takva osoba je i Dino Ljutić. On želi samo nekoliko normalnih dana.

- To je dan kad sinu ne moram lagati 'sad žurimo, drugi put' kad poželi neki autić. Dan kad ne moram osmisliti kako kupiti ženine lijekove i božićne poklone za djecu, jer za oboje nemamo, ili dan kad se neću probuditi umoran jer sam cijelu noć probdio sa suprugom koja je bila u teškim bolovima - kaže Dino.

Njegova žena je Ana Mari Ljutić, "hrabra mama" kojoj je prije dvije godine u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran agresivan karcinom dojke koji se već tad proširio po cijelome tijelu. Morala je na hitni porođaj kako bi spasili život njezinome sinu, ali i njoj. Prve prognoze bile su da neće preživjeti. Ni dijete, ni ona. Ipak, Ana Mari odlučila je drugačije. Preživjeli su i danas, 22 mjeseca poslije, još su ovdje.

Privatni album

Ipak, za Ana Mari je svaki dan nakon toga jedna velika borba. Poslije porođaja prošla je brojne terapije i danas mora piti razne vrste lijekova kako joj se stanje ne bi pogoršalo. Briga o njoj, ali i o njihovo dvoje djece, pala je na oca Dinu, koji već dvije godine nesebično radi kako bi omogućio svojoj ženi drugu šansu za život, a svojim sinovima svijet u kojemu ne moraju odrastati bez majke. To je posao koji ne može napraviti sam i zato mu je potrebna pomoć drugih ljudi.

U nedjelju će se održati humanitarna akcija "Božićni dar" na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, gdje će se prikupljati pomoć za obitelj Ljutić kako bi barem za Božić dobili jedan normalan dan.

Ivana Jančiković / Davita Klik studio
obitelj Ljutić

- Pokušat ćemo nešto prodati, sad dok je vrijeme blagdana, da skupimo nešto za dječicu. Da nam barem blagdani budu koliko-toliko u blagostanju i miru - kaže Dino.

Akciju organizira Lions Klub Lenuci, a održat će se na njihovu štandu od 12 do 16 sati.

Svi oni koji ne mogu doći, a žele pomoći, mogu poslati svoje donacije za obitelj Ljutić na račun:

IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:03