FENOMENALNI DUO

NEVJEROJATNA PRIČA O SIJAMSKIM BLIZANKAMA Bile su na rubu smrti, ali su usprkos svemu završile fakultete: Danas rade u školi, a imaju i vozačku

 Facebook
 

Abby i Brittany Hensel rođene su 7. ožujka 1990. godine u Minnesoti. Sve do porođaja liječnici su bili uvjereni da njihova mama čeka samo jednu djevojčicu - ultrazvuk nije pokazivao nikakav problem.

Tijekom porođaja babica se u jednom trenutku uspaničila, a majci je bilo jasno da se nešto loše događa.

Rodila je sijamske blizankinje. Bile su na rubu smrti. Prema statistikama, od 30 milijuna sijamskih blizanaca, samo jedni ostaju živi. Unutrašnji organi drugog djeteta najčešće otkažu 24 sata nakon porođaja. Međutim, usprkos lošim prognozama, obje djevojčice dočekale su prvi rođendan.

Facebook

Opcija razdvajanja nije dolazila u obzir jer bi jedna morala umrijeti. Kako su djevojčice rasle odbijale su razdvajanje. Toliko su navikle stalno biti zajedno da nisu mogle zamisliti drugačiji život.

Neobične djevojke imaju dvije glave, dvije ruke i dvije noge, ali dvije kralježnice, tri plućna krila, jednu jetru, dva trbuha, tri bubrega.

Dijele kardiovaskularni sustav i genitalije. Njihova anatomija je toliko komplicirana da liječnicima nije jasno kako tako dobro funkcioniraju.

Facebook

Svaka blizanka kontrolira svoju polovicu tijela. Ne osjećaju dodir na suprotnoj strani tijela - Abby ne osjeća kada se Brittany rukuje s nekim.

Dok su još bile male, naučile su sinkronizirati svoje pokrete. Tako su uspjele naučiti svirati klavir, plivati, voziti bicikl i baviti se sportovima.

Uspjele su čak dobiti i vozačku dozvolu. Abby kontrolira pedale, a Britany pazi na prometne znakove i semafore.

Znanstvenici vjeruju da ove djevojke imaju neurone koje nema nijedno drugo ljudsko tijelo. One jedna drugoj čitaju misli i dovršavaju rečenice. Tijela i umovi savršeno su im sinkronizirani - kada Abby želi piti vodu i Britany je žedna.

Britany je dobra u društvenim znanostima, a Abby odlično ide matematika te su uspjele završiti fakultete.

Nedavno su se zaposlile u školi - Abby predaje matematiku i fiziku, a Britany književnost i povijest. Svaka dobiva svoju plaću, a rade pola radnog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 06:48