KOD MIRJANE I MATE

Od otočke konobe stvorili su gastronomsku legendu. Stiglo je i svjetsko priznanje, sada bi hladno mogli naplaćivati koliko žele

Povrće poslužuju sa svojeg polja, a ni jedna voćka i biljka ne ostaju neiskorištene. Od latica ruža rade liker i marmeladu. I imaju Michelinovu zelenu zvjezdicu

Ona je Biljana, zovu ju Biba, preziva se Milina i kad vam skuha, poslije jela ćete polizati prste. Uvijek je vesela, grlenog smijeha i spremna za priču. Jasno, kad ne kuha, jer za sve goste kuha sama; ako tada i progovori, naglas komplimentira blitvi kako je svježa, paradajzu tepa da je taman sočan, hvali ribu da će kome dopadne biti veliki gušt. Biljana Milina i njezina obitelj pravo su korčulansko blago, a njihova konoba u mjestu Pupnat gastronomsko je carstvo, 13 kilometara udaljeno od grada Korčule. I tako je već tijekom mnogih desetljeća, pa je Mate i prava turistička atrakcija Korčule. Ona o kojoj se priča kad se dođe kući s odmora, u Njemačkoj, Americi, Australiji…

Nepretenciozna i domaćeg ugođaja, ni Michelinova oznaka Bib Gourmand nije ih razmazila. Dobiva se za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 13:47