Ako ste ikad bili u Italiji, vjerojatno znate za nepisana pravila kojih se morate pridržavati, a ona najvažnija vrte se oko - hrane. Cappuccino poslije 11 sati? Samo za turiste. Špageti bolonjez? Stravična pomisao. Ananas na pizzi? Hereza - barem je dosad bilo tako.
Ali 2024. mogla bi biti godina u kojoj će upravo pizza s ananasom osvojiti Italiju, zahvaljujući Ginu Sorbillu, poznatom napuljskom pizza majstoru, koji je na svoj jelovnik u Via dei Tribunali, najpoznatijoj pizza ulici, dodao "zastrašujuće" voće. Njegova gurmanska "kreacija" zove se Margherita con Ananas i košta 7 eura. To je pizza bianca, lišena sloja rajčice, posuta s ne manje od tri vrste sira, a dvaput kuhani ananas daje joj taj specifičan, karamelizirani osjećaj.
- Margheritu con Ananas stvorio sam kako bih...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....