‘HEREZA!‘

Poznati napuljski pizza majstor upotrijebio je ‘zabranjeni‘ sastojak i pokrenuo revoluciju: ‘Nažalost, ljudi slijede mase...‘

Gino Sorbillo sa svojom pizzom od ananasa

 FACEBOOK
Ljudi su nepovjerljivi prema svemu što je drugačije. Stvari treba prvo kušati, a onda izraziti svoje mišljenje, kaže Gino Sorbillo
Ljudi su nepovjerljivi prema svemu što je drugačije. Stvari treba prvo kušati, a onda izraziti svoje mišljenje, kaže Gino Sorbillo

Ako ste ikad bili u Italiji, vjerojatno znate za nepisana pravila kojih se morate pridržavati, a ona najvažnija vrte se oko - hrane. Cappuccino poslije 11 sati? Samo za turiste. Špageti bolonjez? Stravična pomisao. Ananas na pizzi? Hereza - barem je dosad bilo tako.

Ali 2024. mogla bi biti godina u kojoj će upravo pizza s ananasom osvojiti Italiju, zahvaljujući Ginu Sorbillu, poznatom napuljskom pizza majstoru, koji je na svoj jelovnik u Via dei Tribunali, najpoznatijoj pizza ulici, dodao "zastrašujuće" voće. Njegova gurmanska "kreacija" zove se Margherita con Ananas i košta 7 eura. To je pizza bianca, lišena sloja rajčice, posuta s ne manje od tri vrste sira, a dvaput kuhani ananas daje joj taj specifičan, karamelizirani osjećaj.

- Margheritu con Ananas stvorio sam kako bih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:28