PRIČA S NEONATOLOGIJE

Prvo dijete rodila sam u Sl. Brodu i samo ću reći: OK, prošlo je. 17 godina poslije, u istoj sam bolnici rodila četvrto dijete. Evo što sam doživjela

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Redakciji portala SBonline javila se gospođa Marina Šarčević sa željom da im ispriča svoje iskustvo u bolnici u Slavonskom Brodu koje je doživjela i osjetila pri porođaju svog četvrtog djeteta. Priču koja je gospođa Šarčević podijelila s portalom SBonline prenosimo u nastavku teksta.

- Na Rodilištu Opće bolnice u Slavonski Brod vlada pozitiva, ali ništa ne nadmašuje Odjel neonatologije gdje su sestre i doktori poput nadnaravnih bića koji spašavaju svijet.

Moje ime je Marina Šarčević (39), majka sam sada četvero djece, i četvrti porod je bio 7. veljače 2018. godine u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. U toj bolnici sam rodila svoju prvu djevojčicu prije 17 godina, i iskustvo je bilo takvo da ću reći „ok, prošlo je“. No evo nakon sedamnaest godina ponovno sam se odlučila roditi u našoj brodskoj bolnici, jer imaju uvjete da suprug može biti prisutan na porodu.

Odjel rodilišta i rađaonica obnovljena, ugodan ambijent. Primalje sestra Ana i Jasenka u smjeni koje nesebično daju sebe, i cijelo vrijeme stoje na raspolaganju. Brižne, tople te nadasve pozitivne osobe kojima sam se jednostavno prepustila. Bolje nisam mogla ni zamisliti!

Na porodu je bio dr. Grgurević koji je posao odradio više no profesionalno. Pomogao mi je da porod kraće traje i rodio se Šimun Marijan!

Sestre na odjelu za svaku pohvalu, kako koja ulazi u sobu, svaka pita kako ste i treba li vam što… samo šire pozitivu, i takav dojam su ostavile na više žena, jer sam ih dosta ispratila iz sobe, budući da sam dvanaest dana bila na odjelu. Iskreno, odmorila sam se tih 12 dana, i gotovo oporavila. Nije ugodno biti razdvojen od svog djeteta koje sam željno isčekivala, ali sam istovremeno bila svjesna da je u dobrim rukama.

U 9. mjesecu trudnoće sam 4 tjedna svaki drugi tjedan išla na CTG i upoznala sam sestru Mihaelu, koja radi s trudnicama i koja je jednostavno stvorena za taj posao. Nova, mlada ekipa doktora za koje nisam niti znala da postoje su me jednostavno, i naprosto oduševili. Doktorica Gospočić, doktor Jandrić i doktor Barišić, mogu biti primjer kako se doktor ponaša, i ophodi prema pacijentu. Zamislite, pri ulasku u ambulantu vas doktor pozdravi i pita kako ste! To sam jedino kod doktora Marinića doživjela prije 17 godina. Ugodan razgovor i pregled koji ne boli, za ne povjerovati!

Na Rodilištiu sam bila 12 dana, jer je moj dječak morao na Odjel pedijatrije, odnosno Neonatologije. Nikada tamo nisam bila, niti tamo koga poznajem. Pristup sestara koje tamo rade me je raspametio. Zašto? Ljubazne, vrijedne, spremne odgovoriti na svako postavljeno pitanje, raspoložene, a djece koliko volite.

Po mojem mišljenju jako ih je malo jer je to rad sa bolesnom djecom, ali primjedbu na njihov rad nemam baš nikakav, naprotiv samo pohvale. Prvu informaciju o djetetu mi je dao mladi doktor Martinović, a dalje je vodila doktorica Jakovac koju mogu samo pohvaliti. Od mojih prijateljica sam čula da je odlična i evo mogu posvjedočiti istome. Svaka tri sata majke dojilje su išle svojim bebama na pedijatriju i ekipa mama s kojima sam se tih nekoliko dana družila je bila više no odlična. Čim smo se mi oraspoložile i bivale vedrije i naša djeca su se bolje oporavljala.

E sad, sigurno se pitate zašto uopće ovo pišem?! U današnje vrijeme ljudi su naučeni samo na loše informacije, samo pisati lože kritike, kuditi, tračati i širiti negativu. Struka kaže da je potrebno sedam pozitivnih informacija na jednu negativnu da bi se uspostavila ravnoteža, no ja ipak mislim da je potrebno i više jer nas ovi današnji mediji doslovno bombardiraju samo crnilom, žutilom, ispraznošću i negativom pa stoga želim dati svoj doprinos i pokušati promijeniti svijet na bolje svojim pozitivnim iskustvom, rekla je za SBonline Marina, sretna majka četvero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:15