POMAŽU DRUGIMA

RIJEČKI BESKUĆNICI POKAZALI VELIKO SRCE Odrekli su se ionako skromne zarade od prodaje časopisa da bi pomogli obitelji preminulog prijatelja

 Joško Ponos / CROPIX

Premda se i sami nalaze u nimalo poželjnoj situaciji, beskućnici u Rijeci udružili su snage i skupili financijsku pomoć za obitelj nedavno preminulog prijatelja, također beskućnika.

Veliki problem beskućnika leži u činjenici što im je vrlo teško ili nemoguće naći posao, no zato se dio njih angažirao u prodaji časopisa ‘Ulične svjetiljke’ od čega onda sami dobivaju dio zarade. Časopis stoji osam kuna, a prodavač od toga dobije četiri. Premda je ta zarada blago rečeno skromna, oni su spremni uvijek uskočiti prijatelju u nevolji, piše Novi list.

Kako priča urednica časopisa ‘Ulične svjetiljke’ Jasna Krapac, ove su godine ljudi s margina društva odlučili dio zarađenog prihoda darovati obitelji jednog pokojnog prodavača.

– Već nekoliko godina naši beskućnici, koji su i sami u stanju potrebe, dio svojih skromnih financijskih sredstava koje zarade prodajom časopisa daruju onima kojima je takva pomoć nepohodna. Često ne naglašavamo njihovu humanitarnu crtu, ali mislim da je potrebno javnost upoznati s tim.

Tako su prije dvije godine zagrebački beskućnici tijekom svoje dvije akcije prikupili novce za nabavku bicikla za misionare, a sredstva od današnje akcije u Rijeci namijenjena su obitelji jednog njihovog kolege beskućnika koji je, nažalost, preminuo. Dakle, oni će se odreći dijela svoje današnje zarade i darivati obitelji u potrebi – rekla je Krapac za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:30