TREBA POMOĆ

TUŽNA PRIČA 33-GODIŠNJE OSJEČANKE KOJU ŽIVOT NIJE MAZIO Oboljela od tumora na mozgu ne može naći posao, i ovu će zimu provesti bez grijanja

 Glas Slavonije
 

Koliko težak može biti život jako dobro zna mlada Andrijana Kasapović koja se iz dana u dan bori za opstanak. Priču o 33-godišnjoj Osječanki objavio je Glas Slavonije u nadi da će čitatelji kako god mogu pomoći ženi.

Andrijana neovisno o godišnjem dobu na glavi nosi vunenu kapu kako bi prikrila nedostatak kose koju je izgubila zbog kemoterapije. Ona boluje od zloćudnog tumora na mozgu koji, nažlost, nije moguće operirati. Živi sama s 1250 kuna mjesečno, koliko iznose socijalna pomoć i invalidski dohotak zajedno, a grad joj je dodijelio jednosoban stan i pomaže joj s plaćanjem režija, no to je nedovoljno kako bi si mogla priuštiti grijanje, zbog čega će i ovu zimu provesti u hladnom stanu.

33-godišnjakinja si ne može priuštiti ni zimsku jaknu, a kako bi se pokušala izvući iz neimaštine, koliko može izrađuje nakit i druge ukrasne rukotvorine koje ljeti prodaje u centru Osijeka. Osim izvora prihoda to joj je i radna terapija koja bi joj trebala odagnati bolove u glavi koje često ima.

Njezina životna priča nije dobila nagli zaokret u odrasloj dobi. Nažalost, Andrijana odmalena nema sreće. Majka je nju i sestre napustila kad je imala samo četiri godine, a iz tog perioda pamti teško zlostavljanje koje joj je nanio netko tko je u njihovu kuću zalazio kao kućni prijatelj. Prvo su završile u udomiteljskoj obitelji koja nije pretjerano marila za njih, a potom u SOS Dječjem selu u Ladimirevcima. Za Glas Slavonije je ispričala da im je najviše sreće u životu donijela SOS mama, Đurđica Bizomec, osoba koja u toj instituciji skrbi o djeci koja su joj povjerena. Djevojke su dogurale do srednje škole, no Andrijani je tad ponovno počela kalvarija.

Oboljela je od meningitisa da bi joj kasnije dijagnosticirali zloćudni tumor na mozgu. Usprokos svemu upisala je Poljoprivredni fakultet i od stipendije je uzdržavala i dvije tad nezaposlene sestre. Na koncu je ipak odustala od studija i počela raditi, no zbog dugova je tonula sve dublje u probleme.

Zahvalna je humanitarnoj udruzi ‘Rijeka ljubavi’ od koje dobiva paket i dobrim ljudima koji žele kupiti njezine rukotvorine.

Andrijani bi dobro došla novčana pomoć ili pomoć u odjeći, no s obzirom na to da bi joj neka od ovrha mogla progutati sav novac koji bi mogao sjesti na njezin račun, Glas Slavonije prenosi njezine podatke kako bi se novac ili nešto drugo slalo poštom na adresu: Andrijana Kasapović, Srijemska 151, 31 000 Osijek. Vlastite imovine nema, osim nešto skromne odjeće i one vunene kape bez koje ne izlazi iz stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:35