VLASNIK GRANE

U ovom se restoranu kuha i po Akijevim receptima: ‘Žao nam je što više neće doći u Prečko i preuzeti našu kuhinju‘

Naser Bektaši, Aki Rahimovski

 Damir Krajac/Cropix
‘Bio je veliki gurman. Uvijek je znao gdje što treba kupiti, imao je svoje mesare, svi su ga voljeli. Bio je to Aki‘
‘Bio je veliki gurman. Uvijek je znao gdje što treba kupiti, imao je svoje mesare, svi su ga voljeli. Bio je to Aki‘

Već na ulazu u zagrebački restoran Grana u Prečkom shvaćamo zašto je to bilo omiljeno mjesto legendarnog glazbenika i frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog.

"Food, Booze, Blues" (hrana, cuga, blues), upisano je na tri stepenice koje vode do restorana, gdje se glazbenik uvijek osjećao kao kod kuće.

Iskren u svemu

Na dan njegova pogreba u Aleji velikana na Mirogoju, njegovi su se prijatelji baš ovdje okupili na karminama jer glazbenik nije nikad propuštao doći posjetiti svog velikog prijatelja Nasera Bektašija i njegovu suprugu, vrhunsku šeficu kuhinje Sanju.

Velike zvijezde, kakav je Aki bio, vole odlaziti na razvikana mjesta, gdje u finom ambijentu ručaju ili večeraju specijalitete kojima mnogi od nas ne znaju ni ime. No, Aki nije bio takav.

Ovdje, u zagrebačkom predgrađu, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2025 19:12