OPAŽEN U KAFANI

'USPJEŠAN I BEOZOBRAZNO ZGODAN' Bivši mister Hrvatske uskoro snima duet sa srpskom seks bombom: Sa mnom će prvi put otpjevati nešto što nije turbofolk

 Jakov Prkić / CROPIX, Damjan Tadić / CROPIX
 

On je mlad, svestran, uspješan i bezobrazno zgodan. Ipak, prvo što ćete u razgovoru s njim primijetiti – barem dok je odjeven – jest to da je vrlo pristojan. Ukratko, govorimo o Mateju Cvitanoviću iz Splita, 23-godišnjem mladiću koji nije "samo" apsolvent Visoke škole za menadžment i dizajn iz Splita (to bi, zapravo, za njegovu dob bilo više nego dovoljno postignuće), nego i nekadašnji državni Mister turizma, poduzetnik u industriji ljepote i nekretninama, te udjelničar u međunarodnoj korporaciji, piše Slobodna Dalmacija.

A k tomu i – pazite sad! – na putu da snimi svoj prvi CD! Ovom prigodom ćemo izostaviti dugogodišnje profesionalno bavljenje košarkom jer je taj dio zasad u hibernaciji...

Dakle, uhvatimo se onoga "najfriškijeg", a to je pilot-singl plus duet koji će Matej ovih dana snimiti u Beogradu. Materijal autorski potpisuje prokušani hitmejker Neno Ninčević, uključujući i – evo opet kurioziteta! – duet sa srpskom turbofolkericom Gogom Sekulić, piše Slobodna Dalmacija.

Nema turbofolka

– Odmah moram napomenuti da nema ni govora o turbofolku u ovim pjesmama – brzo se ubacuje Matej, rekosmo, uza sve svoje paralelne uzlazne životne putanje sveudilj iznimno pristojno i skromno čeljade. Pa nastavlja:

– Moram reći da nisam imao u planu glazbenu karijeru, ali nisam odolio zovu profesionalaca u tom jakom dijelu showbiza. "Krivac" je Dejan Miličević, jedan od najpoznatijih beogradskih producenata i fotografa, koji me zapazio tijekom kampanja i brojnih snimanja u srpskoj metropoli, te me u "kafani Stara pesma" slučajno čuo kako pjevam. Tamo subotom nastupaju muzičari, moji prijatelji, i ja bih, izlazeći tamo, često s njima zapjevao.

Jakov Prkić / Hanza Media

Inače sam završio šest razreda Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, još prije Jezične gimnazije, te sam naučio svirati gitaru. Kao dijete uvijek sam sa zborom pjevao, pa eto već imam i scenskog iskustva (smijeh). Uglavnom, što se tiče ovoga moga novog glazbenog, nazovimo ga tako, pothvata, "input" mi je dao i čuveni srpski aranžer Aleksandar Kobac, a imponira mi što ću ljubavni duet snimiti s tako vokalno jakom, karizmatičnom estradnjakinjom Sekulić. Mislim da je ovo njezin prvi izlet u pop-vode, i da će tu pokazati svu raskoš svoga glasa – o novopečenoj kolegici lijepo veli Splićanin Matej, uz napomenu da će oba singla biti u eteru već tijekom prosinca.

Estetski centar

Što se, pak, drugih sfera njegova mladog, no već sad bogatog životopisa tiče, najviše energije usmjerio je na vođenje dvaju medicinskih centara za estetsko uljepšavanje (Split Style Center), i to u suradnji s poslovnom partnericom Željanom Svagušom, formiranim po beogradskoj špranci. A začeci sežu u 2013. godinu, kad se Matej okrunio krunom Mistera Hrvatske (poslije je licencija preformulirana uz prefiks "turizam"), te kad je iste godine kao devetnaestogodišnjak bio u prvih pet službeno proglašenih ljepotana na krovnom izboru u SAD-u, i ujedno najbolje plasirani Hrvat na sličnim izborima ikad!

Jakov Prkić / Hanza Media

– Tada sam uz svesrdnu pomoć moga menadžera, s kojim i danas uspješno surađujem, Borisa Kosmača iz Zagreba, dobio niz ugovora i često odlazio poslom u Beograd. Primijetio sam da tamo ljudi puno više drže do izgleda, čak i oni koji nisu u showbizu, dakle, nije im taj vizualni dio pojavnosti "kruh svagdašnji". Puno više ulažu čak i u invazivne zahvate, poput operacija i ugradnji filera, što je kod njih i jeftinije nego u Hrvatskoj. Istinabog, njihov je standard lošiji, pa otprilike dođe na isto, no oni vrlo često dižu i kredite kako bi ostvarili svoj vizualni maksimum. Hrvati su u tom smislu ležerniji, ali trend je i u našoj zemlji u porastu. Zato sam odlučio prekopirati šprancu i pokrenuti posao. Zasad sam vrlo zadovoljan – otvoreno će Matej, koji je familijarno angažiran i u sektoru nekretnina.

Jakov Prkić / Hanza Media

– Otac mi je suvlasnik agencije za nekretnine, i stalno me zeza da ništa ne radim u životu, nego se samo zafrkavam. Njemu za dišpet sam se uhvatio i posredovanja pri jednoj kupoprodaji, i mislim da sam na putu ostvarenja svoje prve "real estate" realizacije – vragolasto se osmjehnuo naš mladi sugovornik, kojemu je u zadnjih godinu dana ponuđena i suradnja u sklopu jedne međunarodne korporacije za virtualnu asistenciju. S obzirom da je taj dio još "u povojima", nije nam previše htio otkriti, osim jednog zgodnog detalja: da će Novu godinu dočekati na "radnom i revijalnom" boravku u Dubaiju...

A u predahu od svih navedenih obveza i putovanja, Matej MC Cvitanović živi kao većina svojih vršnjaka: druži se, ispija kave te, dakako, odlazi u teretanu. Na radost naših čitateljica, u potonjem "elementu" smo ga uspjeli i snimiti. Pa, mašala!

Jakov Prkić / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:39