LIJEPA AKCIJA

Uspješno završena druga škola u prirodi Lidla i HGSS-a: Više od 140 malih heroja na Sljemenu

HGSS-ov potraži pas

U predivnom jesenskom ambijentu Sljemena, mališani su sudjelovali u 4 radionice kroz koje su usvojili znanja o gorskom spašavanju i o prvoj pomoći

Omiljeno zagrebačko odredište za izlete i rekreaciju, najpoznatiji vrh planine Medvednice – Sljeme, bio je lokacija druge škole u prirodi u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Prva škola održana je na Papuku, a iduća će se održati na Paklenici, kako bi se omogućilo sudjelovanje djeci diljem Hrvatske. Više od 140 mališana tako je sudjelovalo u nastavku popularnog projekta naziva Mali heroji, kojem je cilj prenijeti ljubav prema prirodi te znanje o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju na nove naraštaje. Polaznici sljemenske skupine uspješno su usvojili znanja u cjelodnevnoj radionici s HGSS-om, a usput se dobro zabavili u prirodi, uživajući u sunčanom danu.

U predivnom jesenskom ambijentu Sljemena, mališani su sudjelovali u 4 radionice kroz koje su usvojili znanja o gorskom spašavanju i o prvoj pomoći, naučili kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi te se upoznali s radom s nosilima i tirolskom prečnicom (žičara). Klincima jedna od najomiljenijih lekcija svakako je bila ona s potražnim psom, gdje su imali priliku upoznati se i sprijateljiti s potražnim psom Tesla, koji je posebno obučen za potragu unesrećenih. Pod budnim okom HGSS-a, ovi su dječaci i djevojčice, kroz učenje i igru u prirodi, sudjelovali u edukativno-zabavnim pustolovinama i zaradili diplome malih heroja. Osim diploma i Lidlovih poklona, doma su ponijeli ono najvažnije, nova znanja, nova prijateljstva i lijepa sjećanja.

„Prateći interes javnosti za rad HGSS-a, zajednički smo primijetili da veliki broj djece izražava želju za učenjem u prirodi i o prirodi te da jednoga dana i oni žele postati HGSS-ovci. Željeli smo svima onima koji se dive nesebičnoj hrabrosti članova HGSS-a, koji vole prirodu i planinarenje i tu su strast prenijeli i na svoju djecu, omogućiti da svoje mališane prijave na korisnu, zabavnu i edukativnu aktivnost – Lidlovu i HGSS-ovu školi u prirodi. Uistinu smo ponosni na ovu suradnju i činjenicu da smo doprinijeli radu naših HGSS-ovaca, koji bez trunke samohvale svakodnevno spašavaju živote. Zaslužili su našu podršku, s obzirom na to da godinama nesebično i neumorno pomažu našim građanima i turistima“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:06