NEOBIČAN SPOJ

VIDEO: LJUBAVNA PRIČA KAKVU SIGURNO NISTE ČULI Zaljubila se u beskućnika alkoholičara, danas su u braku i imaju dvoje djece

Emmy Abrahamson i Vic Kocula u emisiji ‘This Morning’
 Screenshot / YouTube
 

Autorica knjiga za djecu, Emmy Abrahamson (41) iz Švedske, ispričala je neuobičajenu ljubavnu priču koja joj se dogodila. Zaljubila se u beskućnika alkoholičara kojeg je upoznala na cesti, a danas su u braku s dvoje djece.

Emmy je 2006. godine boravila u Amsterdamu kad joj je, dok je sjedila na klupi, prišao stranac i pitao je koliko je sati. Kasnije će saznati da je njegovo ime Vic Kocula. Premda je taj muškarac bio beskućnik, očito neopran danima, a pritom je još bazdio na alkohol, Emmy je odmah, kaže, primijetila njegove ‘prekrasne smeđe oči’.

Vic ju je odmah nasmijao i među njima se razvila kemija. Nakon kratkog razgovora dogovorili su se za spoj na istom mjestu za tjedan dana. Proveli su cijeli dan zajedno. Jedini je problem bio kad ga je htjela poljubiti jer je, kaže Emmy, jako smrdio.

Ona se ubrzo vratila u Beč gdje je u to vrijeme živjela i premda je Vicu ostavila svoj broj telefona, nije mislila da će je ikad nazvati. Nakon tri tjedna primila je poziv, a Vic joj je rekao da je stigao u Beč kako bi je opet vidio.

Deset godina kasnije, Emmy i Vic gostovali su u utorak u emisiji ‘This Morning’, oženjeni sa šestogodišnjim blizancima Destom i Tilom. Povod za gostovanje je Emmyna knjiga, ‘How to Fall in Love With a Man Who Lives in a Bush’ (‘Kako se zaljubiti u muškarca koji živi u grmlju’). U studiju je ukratko objasnila kako se to dogodilo:

‘Odmah sam vidjela da je beskućnik jer je bio jako prljav, a pogotovo ruke i prsti. Nosio je nekakav kofer za koji sam kasnije shvatila da mu je unutra vreća za spavanje i limenke pive. Počeli smo pričati i shvatila sam da ima najljepše smeđe oči koje sam ikad vidjela i odmah me nasmijao’, rekla je.

Vic je Amerikanac i tu je doba putovao Europom kad mu je nestalo novca. Odlučio je da se ipak neće vratiti u SAD, već da želi vidjeti još dosta toga pa je odlučio spavati na cesti. Žicao je novac, ali vrlo brzo se našao u začaranom krugu besparice i alkoholizma. ‘Popustile su mi sve kočnice i počeo sam jako puno piti. No, prijelaz je bio toliko blag da sam samo jedan dan shvatio: Bože, pa ja sam beskućnik i alkoholičar.’

Nakon što mu je dala broj telefona i vratila se u Beč, Vic je uložio sve svoje napore u to da je ponovno vidi. Ona tad nije imala pojma koliko se trudio skupiti novce za put. A to što se nije javljao tri tjedna duguje činjenici da je završio u pritvoru zbog krađe kokoši, da se nahrani.

‘Nisam imala pojma hoću li ga više ikad vidjeti, ali nisam mogla prestati misliti na njega’, priznala je Emmy i dodala: ‘Nakon tri tjedna, taman sam proslavila 30. rođendan, nazvao me Vic i rekao da je tu! I odonda smo zajedno.’

Vjenčanje su održali u dvorcu, a Vic je još jednom promijenio svoj život, ostavio alkohol i nastavio obrazovanje te je stekao titulu inženjera elektrotehnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:45