LAV JE DOBIO BITKU

VIDEO: MALENI ŠIMUN (2) NAPOKON NAPRAVIO SVOJE PRVE KORAKE Presretna majka za Jutarnji: 'Teško je opisati emocije, isplatila se svaka minuta čekanja'

 Facebook Screenshot
 

Nepuna tri mjeseca nakon što je operiran, maleni Šimun Stojanović iz Županje u četvrtak je u Miamiju napravio svoje prve korake uz pomoć prve proteze na svojoj lijevoj nozi. Javila nam je to njegova presretna majka Martina, kojoj je to najljepši mogući poklon i za nedavno proslavljeni Šimunov drugi rođendan, ali i za predstojeći Božić.

- Teško je opisati emocije koje me još uvijek prožimaju zbog činjenice da je Šimun konačno dobio svoju prvu protezu ili kako ja to volim reći svoju prvu nogicu na koju smo čekali mjesec i pol dana, no sada znam da se isplatila svaka minuta čekanja - kazala nam je gospođa Martina dan nakon jednog od najsretnijih dana u njezinom, ali i životima svih članova njene obitelji, koja svakoga dana u Županji s nestrpljenjem iščekuje nove vijesti, fotografije i video zapise o tome kako napreduje Šimunova rehabilitacija.

Srijeda 4. prosinca sigurno će ubuduće u kalendaru obitelji Stojanović imati posebno značenje.

- Definitivno! Bio je to zapravo jako turbulentan dan, prepun uzbuđenja za Šimuna i mene, ali i za medicinsko osoblje koje skrbi o njemu. Bilo je rano jutro i Šimun je baš bio pospan, pa je bio pomalo i zbunjen dok nam je protetičarka pokazivala protezu i objašnjavala kako će je koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba... Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom i pomalo izgubljen - ispričala nam je gospođa Martina, koja je skupa sa suprugom Tomislavom za plastični dio prve Šimunove proteze odabrala slike s motivima iz Kralja lavova.

Podsjetimo, Šimun je rođen u studenome 2017. s brojnim malformacijama, u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost). Dječak je s roditeljima u SAD otputovao 30. kolovoza. Operiran je sredinom rujna u bolnici u West Palm Beachu na Floridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:05