OD PLAYBOYA DO HUMANITARCA

VIDEO: RAZDIJELIO JE MILIJUNE DA BI POMAGAO DRUGIMA Nakon nesreće s novim Ferrarijem milijunaš iz Dubaija potpuno se promijenio, evo kako sad živi

 Screenshot / YouTube

Biznismen i milijunaš je uspio potrošiti gotovo sve svoje bogatstvo kako bi pozitivno utjecao na živote drugih nakon što je doživio prometnu nesreću zbog koje je završio u zatvoru, a onda upoznao ljubav svog života koja mu je itekako promijenila život.

Kad je Mazzi Dumato iz Damaska u Siriji, koji je odrastao u Brazilu i Dubaiju, bio upleten u lančani sudar sa svojim novim milijun kuna vrijednim Ferrarijem, odlučio je preispitati svoj stil života i krenuti na putovanje. Tad je upoznao svoju današnju suprugu Milenu i oko 21 milijun kuna potrošio je na troškove liječenja obitelji i na humanitarne udruge.

38-godišnji muškarac zaradio je golemu količinu novaca kao uspješan web dizajner, a radio je i za kompanije koje se bave marketingom i nekretninama u Dubaiju. Svoju transformaciju od dekadentnog playboya do skromnog humanitarca duguje prometnoj nesreći i svojoj supruzi, kaže. Kad je kupio Ferrarija, mislio je da je postigao sve što je mogao u životu, no u zatvoru je shvatio da je jednak kao i svi drugi.

Po izlasku iz zatvora nije znao što bi sa sobom pa je odlučio malo putovati. Nakon godinu dana je u Brazilu upoznao ženu koja je kao volonterka pomagala u Kongu, unatoč činjenici da se sama liječi od leukemije. ‘Upoznao sam ovu ženu netom nakon što se vratila iz Konga i ona je sad moja supruga Milena i nevjerojatno me inspirirala. Počeli smo živjeti zajedno i kovati planove što bismo sve mogli napraviti. Ona je doista dirnula toliko ljudi, od bebica do najstarijih ljudi u selu. Svi je vole, ne zbog novca koji daje nego zbog njenog vremena. Tad sam shvatio da humanitarni rad nije dijeljenje novca, nego psovećivanje vlastitog vremena drugima. Shvatili smo da ne možemo davati novac humanitarnim udrugama, nego da bismo trebali osnovati svoju’, rekao je.

Sa suprugom živi u Južnoj Americi gdje imaju restoran u kojem često spavaju ako nisu u VW kamperu, pišu britanski mediji.

Kad je Mileni nakon leukemije dijagnosticiran i rak dojke i kad se morala podvrgnuti dvostrukoj mastektomiji i transplantaciji koštane srži, potrošio je 700.000 dolara (gotovo 5 milijuna kuna) na njezino liječenje. U tom su periodu odlučili financirati izgradnju Centra za prevenciju raka u Florianopolisu u Brazilu gdje bi pacijenti i njihove obitelji mogli i boraviti duže vrijeme.

‘Zapravo sam se odrekao cijelog svog bogatstva. Kad sam otišao iz Dubaija, imao sam oko tri milijuna dolara (oko 20 milijuna kuna). Oko milijun sam potrošio na zemljišta, a dva milijuna na bolničke račune svoje žene, moje nakon nesreće i račune brata koji je imao tumor na mozgu zbog kojeg se još uvijek nalazi u bolnici. S tim smo novcem izgradili odjel intenzivne njege u Florianopolisu gdje ćemo i njega premjestiti. On je zadnji živi član naše obitelji i nije bilo upitno hoću li mu pomoći’, rekao je Dumato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:09