Kavi prijete lošija kvaliteta, lošiji okus i manja količina, kao posljedica globalnog zatopljenja, a zbog kojeg je i manje prikladne površine za uzgoj kave, zaključci su istraživanja znanstvenika s Kew Gardensa u Londonu. Proizvodnja kave u Etiopiji ,"majci" visoko kvalitetne vrste kave Arabika, mogla bi znatno pasti u idućih deset godina ako se hitno nešto ne poduzme. Etiopija je također i najveći afrički izvoznik zrna iz kojeg dobivate svoj najvažniji jutarnji napitak.
Dr. Aaron Davis, koji se bavi istraživanjem kave, rekao je za BBC da će se količina kave definitivno smanjiti, ne samo u Etiopiji već i u cijelom svijetu, a kava će biti skuplja i imati lošiji okus.
Prema podacima Međunarodne organizacije za kavu (ICO), potrošnja kave bi već za tri godine mogla prerasti ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....