NOVI STARTUP

HRVATICA U KALIFORNIJI POKRENULA PROJEKT KOJI BI MOGAO UZDRMATI GLOBALNO TRŽIŠTE HRANE Stvaramo kravlji sir bez krava, sad tražimo tko će to kupovati

kalifornijsku startup tvrtku New Culture osnovali su hrvatska znanstvenica dr. Inja Radman te njezini kolege Matt Gibson i Arie Abo
Uzgoj mesa u laboratoriju u procvatu je u Silicijskoj dolini i smatra se najvećom revolucijom u proizvodnji hrane
Uzgoj mesa u laboratoriju u procvatu je u Silicijskoj dolini i smatra se najvećom revolucijom u proizvodnji hrane

“Kravlji sir bez krava” moto je kalifornijske startup tvrtke New Culture, koju su osnovali hrvatska znanstvenica dr. Inja Radman te njezini kolege Matt Gibson i Arie Abo. Koncept ove mlade tvrtke nedavno je prepoznao IndieBio, najbolji svjetski akcelerator biotehnoloških startupa, koji je među 500 prijava izabrao njih 11, uključujući i New Culture.

- To znači da smo dobili laboratorij, ured, mrežu savjetnika i investiciju od 250.000 dolara kako bismo svoj koncept razvili u San Franciscu. Područje uzgoja mesa u laboratoriju, ‘lab-grown meat’, u procvatu je u Silicijskoj dolini i smatra se dosad najvećom revolucijom u tehnologiji proizvodnje hrane. Pritom dva najuspješnija startupa, Memphis Meats i New Age Meats, dolaze upravo iz akceleratora IndieBio - rekla je Inja Radman....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 17:26