PROMOCIJA DJELA ŽELJKA ROHATINSKOG

Ivanov: Ova knjiga otvara prostor za nominaciju za Nobelovu nagradu

 Ranko Šuvar / CROPIX
 

U knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti promovirana je jučer nova knjiga Željka Rohatinskog pod nazivom “Time and Economics: The Concept of Functional Time”, objavljena na engleskom jeziku kod prestižnog međunarodnog izdavača Palgrave Macmillan.

Uz autora, recenzenticu knjige, profesoricu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Marijanu Ivanov te urednicu Mirnu Dumičić, nazočnima su se obratili i potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Jakša Barbić te zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Jurković Majić, istaknuvši kako se radi o važnom postignuću za hrvatsku znanost, ali i ekonomiju općenito.

Zagreb, 130218.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera.
Promocija knjige Zeljka Rohatinskog u knjiznici HAZU-a.
Na fotografiji: Roger Malone, Ciro Blazevic, Olivera Majic i Jaksa Barbic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Promocija knjige privukla je predstavnike poslovne elite. Jako izaslanstvo HNB-a banke predvodili su zamjenik guvernera Relja Martić i viceguverner Vedran Šošić. Promociji su nazočili i Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ivan Šuker, bivši ministar financija, Franjo Luković, bivši predsjednik Uprave Zagrebačke banke i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, a među publikom našao se i Miroslav “Ćiro” Blažević.

Zagreb, 130218.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera.
Promocija knjige Zeljka Rohatinskog u knjiznici HAZU-a.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

U novoj knjizi, Rohatinski se vraća idejama koje je prvotno razrađivao u svojoj doktorskoj disertaciji 1987. godine te ih dorađuje spajajući suvremenu ekonomsku teoriju i praksu. – Ono što sam naučio u cijelo vrijeme bavljenja ovom temom – u ekonomiji ništa nije univerzalno, apsolutno i nepromjenjivo. Ništa nije isključivo i egzogeno determinirano. Sve oblikujemo sami, uključujući i vrijeme – kazao je Rohatinski.

Marijana Ivanov, pak, istaknula je da ova knjiga zaslužuje i otvara prostor za nominaciju autora za Nobelovu nagradu iz ekonomije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:30