ZAGREB - Kineski znanstvenici napravili su genetski modificiranu merino ovcu, čije se salo sastoji od nezasićenih masnih kiselina, poput onih koje se nalaze u koštunjavom voću ili ribi, prenosi Reuters.
Janje Peng Peng, rođeno je prije mjesec dana u kineskoj regiji Xinjiang. Pri rođenju imalo je 5,74 kilograma, i, kako kaže glavni znanstvenik Instituta za genetiku u Pekingu Du Yutao, "janje raste vrlo dobro i zdravo je poput normalne ovce".
Peng Peng je produkt genetskog kalemljenja, spajanja segmenata DNK iz drugog organizma, u ovom slučaju minijaturne gliste C. elegans, sa odraslom stanicom merino ovce, koja je potom usađena u neoplođenu jajnu stanicu u procesu vrlo nalik kloniranju.
Rezultat takvog spoja je Peng Peng, zdravo janje koje je gotovo savršeni klon ovce donora, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....