OTKRIO NOVU TEORIJU

'MORAMO BJEŽATI SA ZEMLJE, INAČE LJUDSKA VRSTA NEĆE PREŽIVJETI!' Hawking poziva na akciju

 AP
'Usmjerite pogled prema zvijezdama, budite znatiželjni i zapamtite da koliko god se život činio teškim uvijek postoji nešto što možete učiniti i u tome uspjeti', poručio je

Stephen Hawking priznao je da je teorija o tome da sve što uđe u crnu rupu ode u ništavilo najveća pogreška njegove karijere te je otkrio da sada intenzivno radi na M-teoriji, koja bi mogla objasniti ponašanje super--masivnih crnih rupa i njihov utjecaj na odnos vremena i prostora. Kako javlja New York Times, slavni fizičar objasnio je da M-teorija kombinira najnovije spoznaje iz fizike i matematike, ali je još uvijek nedorađena.

Kada bude dovršena, M-teorija bi mogla pokazati koje je naše mjesto u svemiru i čemu bismo trebali težiti, kazao je Hawking u medicinskom centru Cedar-Sinai u New Yorku, gdje je sudjelovao na konferenciji o najnovijim dostignućima u liječenju Lou Gehrigove bolest matičnim stanicama. Od te bolesti i sam boluje, zbog čega je prikovan za invalidska kolica i ne može govoriti bez pomoći stroja.

VIDEO Slavni Stephen Hawking se |kladio da Božju česticu nikada neće |pronaći: Peter Higgs trebao bi dobiti |Nobelovu nagradu za fiziku!

- Da bismo suštinski razumjeni svemir moramo naučiti shvatiti zašto je negdje nešto umjesto ničega - kazao je fizičar.

Osim toga, upozorio je na važnost daljnjeg istraživanja svemira i drugih planeta, jer vjeruje da je Zemlja postala preosjetljiva zbog šteta koje joj ljudi nanose.

- Moramo naći naše novo mjesto na nekom drugom planetu. Ne pronađemo li novi dom negdje daleko od Zemlje, ljudski rod neće preživjeti duže od tisuću godina - upozorio je 71-godišnji Hawking te poručio okupljenima: " Usmjerite pogled prema zvijezdama, budite znatiželjni i zapamtite da koliko god se život činio teškim uvijek postoji nešto što možete učiniti i u tome uspjeti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:16