POZVANI I ONI IZ BUDUĆNOSTI

NA ISPRAĆAJ STEPHENA HAWKINGA OBITELJ POZVALA I PUTNIKE KROZ VRIJEME Za ulaznicu se mogu prijaviti svi rođeni do 2038. godine

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.05.2018. u 15:52

Stephen Hawking, (born 1942) British theoretical physicist, in freefall flight, 26 April 2007. He is on board a modified Boeing 727 jet owned by the Zero Gravity Corporation. The jet completes a series of steep ascents and dives that create short periods of weightlessness due to freefall. During this flight Hawking experienced 8 such periods. In 1963 Hawking was diagnosed with amyotrophic lateral sclerosis (ALS), a form of motor neurone disease, which has left him wheelchair-bound. Hawking is best known for his work on cosmology and black holes, and writing the popular science book A Brief History of Time (1988)., Image: 102277308, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Stephen Hawking

 

Obitelj preminulog Stephena Hawkinga pozvala je na komemoraciju putnike kroz vrijeme, kao prisjećanje na jedan od fenomena kojim se za života bavio slavni britanski fizičar.

Najpoznatiji suvremeni znanstvenik umro je u ožujku u 76. godini nakon što je cijelu karijeru posvetio proučavanju nastanka svemira, tajni crnih rupa i prirodi samog vremena.

Zainteresirani su pozvani da na internetu nabave ulaznice za komemoraciju u Westminsterskoj opatiji 15. lipnja gdje će se urna s Hawkingovim pepelom položiti uz grobove Isaaca Newtona i Charlesa Darwina.

Zainteresirani moraju popuniti obrazac s osobnim podacima, uključujući datum rođenja koji može ići do 2038.

Opcija s datumom rođenja u budućnosti privukla je pažnju londonskog bloggera 'ianvisitsa' koji je na svojoj stranici napisao: "Profesor Hawking već je jednom priredio zabavu za putnike kroz vrijeme kako bi vidio hoće li se tko pojaviti. Nitko nije, ali fenomenalno je da internetska stranica komemoracije omogućuje ljudima iz budućnosti da budu na ispraćaju. Potražite putnike kroz vrijeme u Westminsterskoj opatiji."

Sarah Bridle, profesorica astrofizike na sveučilištu u Manchesteru, rekla je BBC-ju da je Hawkinga, koji je najveći dio života proveo prikovan za invalidska kolica, jako zanimala mogućnost putovanja kroz vrijeme, čak i nakon partyja 2009.

"Bio je znatiželjan i imao je sjajan smisao za humor", izjavila je Bridle. "Rekao je da je na zabavi kombinirao svoje dvije omiljene stvari, pokuse i šampanjac", dodala je.

Izdvajamo