POZVANI I ONI IZ BUDUĆNOSTI

NA ISPRAĆAJ STEPHENA HAWKINGA OBITELJ POZVALA I PUTNIKE KROZ VRIJEME Za ulaznicu se mogu prijaviti svi rođeni do 2038. godine

Stephen Hawking
 Profimedia, Sciencephoto RM
 

Obitelj preminulog Stephena Hawkinga pozvala je na komemoraciju putnike kroz vrijeme, kao prisjećanje na jedan od fenomena kojim se za života bavio slavni britanski fizičar.

Najpoznatiji suvremeni znanstvenik umro je u ožujku u 76. godini nakon što je cijelu karijeru posvetio proučavanju nastanka svemira, tajni crnih rupa i prirodi samog vremena.

Zainteresirani su pozvani da na internetu nabave ulaznice za komemoraciju u Westminsterskoj opatiji 15. lipnja gdje će se urna s Hawkingovim pepelom položiti uz grobove Isaaca Newtona i Charlesa Darwina.

Zainteresirani moraju popuniti obrazac s osobnim podacima, uključujući datum rođenja koji može ići do 2038.

Opcija s datumom rođenja u budućnosti privukla je pažnju londonskog bloggera 'ianvisitsa' koji je na svojoj stranici napisao: "Profesor Hawking već je jednom priredio zabavu za putnike kroz vrijeme kako bi vidio hoće li se tko pojaviti. Nitko nije, ali fenomenalno je da internetska stranica komemoracije omogućuje ljudima iz budućnosti da budu na ispraćaju. Potražite putnike kroz vrijeme u Westminsterskoj opatiji."

Sarah Bridle, profesorica astrofizike na sveučilištu u Manchesteru, rekla je BBC-ju da je Hawkinga, koji je najveći dio života proveo prikovan za invalidska kolica, jako zanimala mogućnost putovanja kroz vrijeme, čak i nakon partyja 2009.

"Bio je znatiželjan i imao je sjajan smisao za humor", izjavila je Bridle. "Rekao je da je na zabavi kombinirao svoje dvije omiljene stvari, pokuse i šampanjac", dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:49