Kanadska tvrtka Okanagan Specialty Fruits već će u veljači krenuti s isporukom ovih jabuka koje su izazvale mnoge rasprave. Jabuke nazvane Arctic posebne su po tome što ne mijenjaju boju i ne smeđe, a stručnjaci su taj efekt dobili uklanjanjem gena odgovornog za proizvodnju oksidacijskog enzima zbog kojeg jabuke mijenjaju boju kad se razrežu, piše Yahoo.
Iz tvrtke kažu da jabuka može ostati svježa do tri tjedna te da se ovime izbjegavaju druge obrade koje se koriste kod rezanog voća za održavanje boje i svježine, kao što je kalcij askorbat. Upotreba ovih jabuka će ne samo smanjiti troškove dodatnih obrada, već ne mijenja okus ni teksturu voća, tvrdi proizvođač.
Međutim, sama činjenica da se radi o genetski modificiranim jabukama izazvala je burne reakcije i rasprave u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....