Posljednje američko istraživanje u trajanju od 18 mjeseci utvrdilo je kako dodaci hrani s DHA koji sadrže omega-3 masne kiseline ne zaustavljaju razvoj Alzheimera kod ljudi koji već imaju blage simptome bolesti.
DHA je omega-3 masna kiselina koja se unosi konzumiranjem nekih vrsta riba poput tune i lososa ili nekih biljaka. Ranije studije ukazivale su na mogućnost da bi omega-3 masne kiseline mogle smanjivati opasnost od izbijanja bolesti ili je čak liječiti.
Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 400 nasumce odabranih pacijenata. Jedan dio ispitanika dobivao je 18 mjeseci svakodnevne doze od dva grama masnih kiselina, a drugi placebo. To je najpotpunija studija utjecaja DHA na Alzheimer do sada.
Alkohol smanjuje rizik, ali ne liječi
Stručnjaci sa Sveučilišta Wake Forest University Scho...
DHA je omega-3 masna kiselina koja se unosi konzumiranjem nekih vrsta riba poput tune i lososa ili nekih biljaka. Ranije studije ukazivale su na mogućnost da bi omega-3 masne kiseline mogle smanjivati opasnost od izbijanja bolesti ili je čak liječiti.
Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 400 nasumce odabranih pacijenata. Jedan dio ispitanika dobivao je 18 mjeseci svakodnevne doze od dva grama masnih kiselina, a drugi placebo. To je najpotpunija studija utjecaja DHA na Alzheimer do sada.
Alkohol smanjuje rizik, ali ne liječi
Stručnjaci sa Sveučilišta Wake Forest University Scho...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....