Kukci su hrana budućnosti, poručuje Rene Redžepi, slavni kuhar i suvlasnik Nome, ponajboljeg svjetskog restorana. Otkad je prije nekoliko godina kušao amazonskog mrava i oduševio se njegovim okusom koji ga je podsjetio na egzotičnu začinsku biljku limunsku travu, Redžepi pokušava razbiti odbojnost ljudi prema jelima od kukaca. Stoga je 2013. godine u Kopenhagenu utemeljio nevladinu organizaciju Nordic Food Lab s ciljem promidžbe različitih vrsta hrane, uključujući i jestive kukce. U međuvremenu, neki američki trendovski restorani već nude kukce kao delikatesnu hranu. Poznati španjolski kuhar Jose Andres u svom restoranu Oyamel u Washingtonu poslužuje tacos od skakavaca, dok meksički kuhar Mario Hernadez u restoranu Crni mrav na Manhattanu nudi niz jela od skakavaca, m...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....