Ako jedete više hrane bogate omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, poput oraha i sjemenki, moglo biste smanjiti rizik od razvoja čak 14 različitih vrsta raka, pokazalo je nedavno istraživanje.
Omega-3 i omega-6 masne kiseline povezuju se s nižim razinama kolesterola, boljim zdravljem mozga i dugovječnošću, a to sve posebno vrijedi za omega-3 masne kiseline, koje se smatraju i protuupalnom namirnicom.
Izvori omega-3 masnih kiselina su razne vrste masna riba poput lososa, skuše, sardina i pastrva, ali i sjemenke lana, orasi te dodaci s ribljim uljem. Omega-6 mogu se naći u biljnim uljima kao što su ulje uljane repice, zatim u orasima, sjemenkana, jajima i avokadu.
‘Više razine omega-3 i omega-6 povezane su s nižom stopom raka, pa bi ih ljudi trebali više konzumirati i uvrstiti ih u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....