DEBELA KĆI SUPERMODELA

Zulekha Haywod: Nikad nisam dopustila da me moja težina definira

Odrastanje uz majku koja je oduvijek bila ikona ljepote nije bilo baš jednostavno za bucmastu djevojčicu koja je s godinama izrasla u ženu čija je vaga u najtežem razdoblju pokazivala 150 kilograma

Zulekha Haywood kći je jedne od najljepših žena svijeta, bivšeg supermodela Iman i bivšeg košarkaša NBA Spencera Haywooda. U travanjskom broju američkog izdanja magazina Glamour, 31-godišnja Zulekha progovorila je o problemu koji ju je mučio od osme godine života - debljini. Ona je taj problem prije dvije godine riješila otišavši na operaciju smanjenja želuca, takozvani gastrički bypass.

Njezina ispovijest u Glamouru privukla je golemu pažnju - odrastanje uz majku koja je oduvijek bila ikona ljepote nije bilo baš jednostavno za bucmastu djevojčicu koja je s godinama izrasla u ženu čija je vaga u najtežem razdoblju pokazivala 150 kilograma. Nisu pomogle ni najrazličitije dijete s kojima je krenula još kao djevojčica.

- Kada sam shvatila da ne mogu biti kao moja majka, odlučila sam potražiti neke druge ikone ljepote, neke uzore. I uspjela sam. Moj život je bio ispunjen, prepun ljubavi, zabave i avanture - napisala je.

No, Zulekha nije otišla na operaciju zato što joj je “debeli” život bio neispunjen i jadan - nego zbog zdravlja. Naime, prije tri godine liječnik joj je rekao da je problem s osteoartritisom zbog kojeg je imala probleme, teško hodala i jedva ustajala iz kreveta ujutro, samo početak - prijeti joj dijabetes, srčane bolesti. Silni kilogrami skraćuju joj život, ukratko. Mlada žena nije više željela otezati i odlučila se za gastrički bypass “reoux en y”, operativni zahvat za liječenje debljine kakav se obavlja i u Hrvatskoj.

Danas Zulekha nosi odjeću broj 40 i na sasvim drugi način shvaća ljepotu svoje majke, zdravstvenih problema više nema. No, ipak, tvrdi - kada gleda unatrag zna da je oduvijek znala jednu stvar - vrijednost žene ne može se procijeniti brojkama na vagi.

- Ponosna sam što se sa 150 kilograma nisam skrivala od života i nisam dopustila da me moja težina definira. A to neću dopustiti ni sa 74 koliko sada imam - zaključila je Zulekha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:05