BRZI REZULTATI

Zagrebački hotel prvi uveo uslugu antigenskih i PCR testova za svoje goste

Zagrebačka Esplanada daje i dodatnu pogodnost: besplatan dolazak medicinskog osoblja i besplatan prijevod na engleski jezik
 Rajan Milosevic/Arhiva Hotela Esplanade

Da bi gostima umanjio stres putovanja u doba pandemije i olakšao im boravak, zagrebački hotel Esplanade od sada nudi jedinstvenu uslugu: provođenje testiranja na COVID-19 u prostoru hotela u dogovorenom terminu. Istu uslugu već neko vrijeme nude neki hoteli u inozemstvu, tako da je bilo pitanje vremena kad će i hrvatski hotelijeri ponuditi najtraženiju uslugu u pandemijsko vrijeme. Na Jahorini su čak neki bolji hoteli ove sezone imali uključen test u cijenu boravka ako je on duži od sedam dana.

U Esplanadi navode da je posebna pogodnost besplatan dolazak medicinskog osoblja i besplatan prijevod na engleski jezik.

image
Harry Parvin/Arhiva Hotela Esplanade

„Danas većina država u svijetu od putnika i vlastitih državljana pri ulasku u zemlju traži da predoče negativan nalaz PCR testa na COVID-19. To može biti komplicirano i nerijetko se ne radi o samo jednom testiranju nego o više njih tijekom putovanja. Uz to, gubi se vrijeme na istraživanje lokacija koje nude tu uslugu, a i čekanja se mogu oduljiti, što dovodi do dodatne nervoze. Gosti hotela Esplanade navikli su na najviši standard usluge, a poznati smo po tome što im možemo osigurati i ono što nije u redovnoj ponudi, stoga se ukazala potreba da ponudimo i ono što im je sad najnužnije na putovanju, a to je mogućnost testiranja u udobnosti hotela – brzo, jednostavno i personalizirano, na najvišoj razini i po korektnoj cijeni. Razmatrali smo opcije i odlučili smo ovu uslugu provoditi u suradnji s poliklinikom LabPlus, čije je osoblje krajnje profesionalno, a testiranje se provodi u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama, diskretno i točno u dogovorenom terminu. Već neko vrijeme testiramo uslugu i pokazala se kao pun pogodak”, istaknuo je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

image
Rajan Milosevic/Arhiva Hotela Esplanade

Postupak je vrlo jednostavan. Prije dolaska u hotel ili tijekom boravka gost može u kontaktu s Odjelom rezervacija ili na recepciji, najmanje 24 sata unaprijed, dogovoriti termin testiranja. Testiranje se provodi od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati i subotom od 8 do 12 sati, a ostali termini dostupni su na upit. Pri dogovoru je potrebno navesti osnovne podatke. Stručno medicinsko osoblje laboratorija LabPlus dolazi u dogovoreno vrijeme u hotel i provodi testiranje u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama te dostavlja nalaz na željenu adresu e-pošte, na hrvatskom ili engleskom jeziku i u roku od 3 sata za antigenski test i test na antitijela odnosno u roku od 24 sata od dolaska uzorka u laboratorij za nalaz PCR testa na COVID-19. Usluga se plaća prema istaknutom cjeniku: 250 kn za antigenski test (uzorak se uzima iz nosa), 300 kn za test na antitijela (uzorak iz krvi) i 750 kn za PCR test (uzorak iz nosa).

image
Rajan Milosevic/Arhiva Hotela Esplanade

„Svjesni smo da je svaki trenutak na putovanju dragocjen, stoga ćemo nastojati u najvećoj mogućoj mjeri izaći ususret svim gostima kojima test bude hitno potreban. Smatram da će ova usluga uvelike olakšati dolazak u Zagreb, smanjiti stres i omogućiti našim gostima da bezbrižno uživaju u svom boravku”, dodao je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 02:37