PSIHOMODO POP

Ako mi pobijedimo, proslavit ćemo veselo... uz čaj i kavu

Psihomodo ima dvije nominacije za bend te koncert godine, onaj slavljenički na zagrebačkoj Šalati kojim su proslavili 35 godina  benda
Davor Gobac
 Marin Tironi / CROPIX

- Vrlo smo ushićeni i uzbuđeni kaj nas je Zlatni Studio nominirao za grupu godine. Evo, mi čisto ne možemo vjerovati - u svom stilu kaže Davor Gobac, lider grupe Psihomodo Pop, koja se za nagradu naših čitatelja bori s grupama Crvena Jabuka, Detour, Pravila igre i Zaprešić Boys. Konkurencija je jaka, nije lako osvojiti nagradu, pa pitamo Gopca kako će je proslaviti ako je uspiju osvojiti.

- Pa, ako dobijemo nagradu, budemo je svakako proslavili veselo uz... čaj i kavu - tvrdi Gobac, a mi mu, naravno, vjerujemo.

Iza Psihomodo Popa uspješna je poslovna godina. Dečki rođeni prije 54 godine u godini kineskog Zmaja, 2018. su proslavili 30 godina od izdavanja albuma prvijenca “Godina zmaja”, kojeg su objavili nakon pet godina postojanja benda. Nezamislivo je takvo što današnjim bendovima, a veliko je pitanje tko će od današnjih mladih grupa trideset godina kasnije nastupati s istom mladenačkom energijom kako to čini Psihomodo Pop.

- U protekloj smo godini najponosniji na to što smo išli u Ameriku, a odradili smo i odličan koncert na zagrebačkoj Šalati povodom 35 godina postojanja benda. Ponosni smo i na to što smo odsvirali jednu lijepu turnejicu - kaže Gobac, podsjećajući na rock and roll spektakl na Šalati, koji je za Zlatni Studio nominiran i u kategoriji koncerta godine. Psihomodo Pop na Šalati je nastupio pred 6000 sjajno raspoloženih ljudi, a o bezvremenosti benda svjedoči podatak da su u publici bili i neki novi klinci, ali i njihovi roditelji, pa čak i poneki djed i baka.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Naravno da nam je bilo drago vidjeti ljude svih generacija u publici. Bilo je tu mama, tata, djedova, baka, djece, unuka... Super! To je odlično - kaže Gobac, kojeg pitamo u čemu je tajna tolike energije benda.

- Ja mislim da energiju crpimo iz toga što stvarno volimo ovo kaj sviramo. Volimo rock and roll. To je jednostavno naš život. To već tak dugo radimo da smo se skroz navikli na taj život i ni na jedan drugi - otkriva glazbenik kojem će 2018. godina biti nezaboravna i po tome što su svirali i u New Yorku, gradu koji je svojom glazbenom scenom 70-tih i 80-tih godina muzički utjecao na Psihomodo Pop. U New Yorku su s Draganom Čačinovićem Chachom u jednom od tamošnjih poznatih glazbenih studija snimali dva nova singla za koja su pripreme krenule još u Zagrebu. Zanimljivo, upravo s Chachom davnih dana snimili su i svoju prvu ploču “Godina zmaja”.

- Ameriku ćemo pamtiti i po tome što su tamo bile dobre, zbilja dobre svirke. Ovo ostalo ću pamtiti po lošoj hrani i po smrzavanju u podzemnoj željeznici. Tam’ mi je uvijek bilo zima, a vani uvijek vruće i vlažno. Ameriku ću svakako pamtiti i po dosta napora koji smo morali uložiti da dođemo iz jednog grada u drugi - prisjeća se Gobac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:29