STANJE ŠOKA

Austrijanka u Hrvatskoj nabila račun za mobitel od 37 tisuća eura!

Mobilkom je korisnici, čiji je račun eskalirao zbog mobilnog interneta, oprostio 15.000 eura duga
 Reuters

Austrijsku turisticu koja je mjesec dana provela u Hrvatskoj na povratku u domovinu dočekao je račun za mobitel od 37.000 eura! Austrijski Mobilkom izašao joj je u susret tako što joj je oprostio 15 tisuća eura duga tako pa joj za podmirti ostalo 'samo' 22.000 eura.

Kako je objavio dnevni list Österreich za sve je mobilni internet. Naime, žena je svojim mobitelom u mjesec dana napravila promet od 15 GB interneta. Sve joj je, naravno, računato po cijeni koja se obračunava na roaming. U njezinoj mjesečnoj pretplati je pak bio uključen samo paket od 1 GB prometa.

Iako će od 1. srpnja u Europskoj uniji na snagu stupiti odredba koja teleoperatere tjera da svoje korisnike obavijeste kako su potrošili promet uključen u pretplatu, čak ni to ne bi spasilo nesretnu turisticu. Naime, odredba se odnosi samo na članice EU.

Iz Mobilkoma su pak objasnili kako, primjerice, njihovi pretplatnici već za 15 eura mogu dobiti paket od 5 GB, no čim prekorače taj iznos svaki dodatni GB korisnici plaćaju po cijeni od 250 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:38