350 g mrkve
3 žlice maslinova ulja
dvije glavice luka
dva brancina, oko 350 grama svaki
žlica krupne soli
dva limuna, izdubljeni sok i pulpa, a ostatak narezan na ploške
peršinovo lišće, papar
Luk narežite na vrlo tanke ploške, a mrkvu na sitne kockice. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U dubokoj tavi na maslinovu ulju pirjajte luk, a poslije dodajte i mrkvu. Dodajte vrlo malo vode, pa pustite da krčka oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Za to vrijeme očistite brancine i nekoliko puta lagano zarežite kožu. Pomiješajte sol s pulpom limuna. Smjesom premažite brancine iznutra i izvana. Mrkvu i luk prebacite u vatrostalnu posudu. Na povrće položite brancine pa ih prekrijte preostalim ploškama limuna i kojim listom lovora. Stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite 15 do 20 minuta.
Napomena: Kako savršeno ispeći ribu na roštilju, naučite iz magazina Dobra hrana koji ćete moći kupiti uz Jutarnji list samo ove nedjelje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....