RECEPT DANA

Brancin s limunskom soli

350 g mrkve

3 žlice maslinova ulja

dvije glavice luka

dva brancina, oko 350 grama svaki

žlica krupne soli

dva limuna, izdubljeni sok i pulpa, a ostatak narezan na ploške

peršinovo lišće, papar

Luk narežite na vrlo tanke ploške, a mrkvu na sitne kockice. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U dubokoj tavi na maslinovu ulju pirjajte luk, a poslije dodajte i mrkvu. Dodajte vrlo malo vode, pa pustite da krčka oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Za to vrijeme očistite brancine i nekoliko puta lagano zarežite kožu. Pomiješajte sol s pulpom limuna. Smjesom premažite brancine iznutra i izvana. Mrkvu i luk prebacite u vatrostalnu posudu. Na povrće položite brancine pa ih prekrijte preostalim ploškama limuna i kojim listom lovora. Stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite 15 do 20 minuta.

Napomena: Kako savršeno ispeći ribu na roštilju, naučite iz magazina Dobra hrana koji ćete moći kupiti uz Jutarnji list samo ove nedjelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2025 19:39