Čačić: Ako postane Hrvat, Đoković je dobrodošao

ZAGREB - Radimir Čačić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza, nije bio upoznat s ikakvom inicijativom za dovođenje Novaka Đokovića pod hrvatsku zastavu, a nije pokazao spremnost da preko HTS-a pokuša bilo što ponuditi Đokovićima za "veliki transfer".



ĐOKOVIĆEV OTAC NAJAVLJUJE ODLAZAK IZ SRBIJE



- Mi kao savez ne nudimo nikakve posebne uvjete profesionalcima. Mi samo, koliko je to u našoj moći, podržavamo tenisače do njihove profesionalizacije. Novak Đoković iznimno je rijedak talent, što je svojim rezultatima i razvojem pokazao, u čemu su jednoglasni svi koji su kompetentni o tome prosuđivati. Uz ovu reprezentaciju koju imamo Đoković bi bio dobrodošao kad bi bio građanin Hrvatske. S obzirom na majku Hrvaticu, vjerujem da ima uvjete za hrvatsko državljanstvo. Ako se odluči na taj korak, Đoković je dobrodošao - rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza. 





Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša potvrdio je razgovor sa Srđanom Đokovićem. O mogućim nastupima njegova sina za Hrvatsku ustvrdio je:  



- Razgovarao sam s njim, jer se poznajemo otprije, iz Roland Garrosa, ali o mogućem preseljenju u Hrvatsku nije bilo niti jedne riječi. Inače, o Novaku mislim sve najbolje, ne bude li imao zdravstvenih problema, uvjeren sam da će do sljedećeg Umaga biti među 12 najboljih svjetskih tenisača...



Mateša: Nismo razgovarali o preseljenju u Hrvatsku!







Gordan Gabrovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:14