Davorka Tovilo: Živim poput časne sestre

ZAGREB - Pojam posvuduše - dakle, djevojke za koju nitko ne zna čime se točno bavi, ali se pojavljuje na svim mogućim društveno relevantnim događajima - uspjeli smo izvesti i u inozemstvo. Davorka Tovilo, Splićanka, koja se s roditeljima u dobi od 11 godina odselila u Njemačku, proslavila se pojavljujući se na dodjelama nagrada, koncertima, premijerama i slično, ali ne zbog glume, pjevanja ili, ne daj bože, primanja nagrade, nego isključivo - svojom odjećom.



Ljubimica paparazza



Prozirne bluze bez grudnjaka, ultrakratke minice - drugim riječima, svu moguću lascivnu odjeću koju je ljudski um smislio Tovilo je natovarila na sebe i prodefilirala pred fotoreporterima. Njezin uzlet počeo je na europskoj premijeri “Gospodara prstenova”, kada je na temperaturi oko nule nosila - prozirnu haljinu.



Zaštitnica životinja



Mediji su je prozvali “Miss Transparent”, a danas o njoj opsežne tekstove objavljuju tiskovine poput Spiegela koji je ovih dana razgovor s njom objavio na tri stranice. A osim uzorne akademske karijere i poznavanja brojnih stranih jezika, Davorka se ponosi angažmanom u udruzi za zaštitu prava životinja, a za sebe ističe da “i dalje živi kao časna sestra”.






Ilija Matanović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:27