Diler Svalina sam sebi presudio u zatvorskoj ćeliji

SPLIT- Četrdesetpetogodišnji diler Jurica Svalina, pritvorenik splitskog zatvora na Bilicama, koji je u kolovozu uhićen u akciji „Parangal“ splitske policije i Uskoka, ubio se u svojoj zatvorskoj ćeliji u subotu navečer nešto prije 20 sati.



Vijest o samoubojstvu pritvorenika službeno je potvrđena u Policijskoj upravi Splitsko–dalmatinskoj, premda o okolnostima događaja nisu željeli govoriti, a tišina je zavladala i na splitskim Bilicama.



Kako saznajemo, diler Svalina koji je zatvoreničku sobu dijelio s još jednim pritvorenikom u subotu navečer oko 19.50 pratio je Dnevnik na televiziji. Njegov zatvorski kolega za to je vrijeme bio u ćeliji, na gornjem krevetu. Šokiran hroptanjem koje je iznenada čuo pozvao je Svalinu i pogledao prema njemu. Ni naslućivao nije što se dogodilo. Odjednom je ugledao stravičan prizor. Svalina je bio sav u krvi. Gubio je svijest. Navodno je britvicom prerezao žile na vratu i rukama.



- Prema riječima Vesne Dovranović, glasnogovornice Ministarstva pravosuđa, odmah je pozvana Hitna pomoć. Pritvorenik je prevezen u splitski KBC gdje su mu se liječnici borili za život. No nažalost, nije bilo načina da ga se spasi. Najvjerojatnije od iskrvarenja, preminuo je u bolnici u 20.20 sati.



Premda nema nikakve sumnje u počinjenje kaznenog dijela, inspekcija Ministrstva pravosuđa, potvrdila nam je Dovranović, u ponedjeljak će, obaviti nadzor u zatvoru na Bilicama kako bi se utvrdile sve okolnosti nesretnog događaja. Ujedno, kako nam je kazao patolog Antonija Alujevića u ponedjeljak će biti obavljena i obdukcija na Odjelu patologije splitskog KBC-a.





Zatvor na Bilicama



Podjetimo, Jurica Svalina, najstariji od trojice braće Svalina, uhićen je u akciji Parangal, s još 12 osoba, nakon višemjesečnog praćenja i prisluškivanja pod sumnjom da su iz BiH krijumčarili heroin i preprodavali ga na splitskom području. Tom je akcijom prekinut svojevrsni rat suprostavljenih narkoklanova koji je mjesecima bjesnio na splitskim ulicama.



Rezultat akcije bila je zaplijena šest kg heroina, ukupno 13 uhićenih, troje sumnjivaca u bijegu, te rješena tri slučaja podmetanja bombi iz travnja ove godine.



Svalinina je grupa podmetnula u travnju eksploziv pod auto kick-boksača Igora Alagića, ispred kafića Mira Pivca te pod automobil Nediljka Rakića. Jurica Svalina u pritvoru je bio od početka kolovoza. U zatvoru na Bilicama u posljednjih nekoliko mjeseci bilo je nekoliko pokušaja samubojstava među kojima je pokušao sebi život oduzeti i Luka Pezelj, osuđen zbog ubojstva Kristine Šušnjare.

Marina Rajčić/Epeha
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:07