OSOBLJE SUSPENDIRANO

Dječak bez putovnice i karte zrakoplovom doputovao iz Manchestera u Rim: Nitko ga ništa nije pitao pri sigurnosnim provjerama i ukrcaju!

Dječak je ostao u zrakoplovu nakon što je sletio na rimski aerodrom Fiumicino i istim se zrakoplovom vratio u Manchester
 BabyOnTheFly.com

ZAGREB - Dječak star 11 godina u Manchesteru se sam ukrcao na zrakoplov za Rim bez putovnice i karte za let pa je slučaj izazvao niz istraga, izvijestio je BBC u srijedu.

Dječak je sigurnosne provjere u zračnoj luci u utorak popodne prošao pomiješavši se s drugim obiteljima, a otkriven je tek tijekom leta kada su putnici postali sumnjičavi. Glasnogovornik manchesterske zračne luke je rekao da je više djelatnika "suspendirano" te da je dječak prošao kontrole a da od njega nije zatražen nikakav dokument. Dječak je krenuo ravno prema najbližem mjestu ukrcaja, letu za Rim, a njegovo prisustvo nije zamijećeno ni prilikom prebrojavanja u samom zrakoplovu.

- Jasno je da dokumentacija nije ispravno provjerena na kontrolnim točkama ni na mjestu ukrcaja, rekao je glasnogovornik. Dječak je ipak prošao punu sigurnosnu provjeru tako da sigurnost putnika i zrakoplova nije bila ugrožena niti u jednom trenutku.

Dječak je ostao u zrakoplovu nakon što je sletio na rimski aerodrom Fiumicino i vratio se istim zrakoplovom u Manchester u utorak navečer. Vjeruje se da je pobjegao od kuće i vraćen je obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:57