CHICAGO AUTOSHOW

Dobra zabava na najstarijem američkom salonu automobila

Najstariji i najveći američki salon automobila nije onaj glasoviti u Detroitu već - u Chicagu! Zanimljivo je da malo ljudi znaj taj podatak, kao i da se ovogodišnji Chicago Auto Show (10.-19. veljače) održava već po 104. put! Tradicija velikog popratnog showa u pravom smislu riječi, koji prati gotovo svaki premijerno predstavljeni primjerak nije iznevjeren ni ovaj put, a najveću feštu priredila je Kia.

Atraktivni model Trackster, svojevrsna izvedenica Soula s trima vratima dovezena je na podij uz pravi koncertni delirij. Osim šminkerskog dizajna zanimljivost korejskog light pimp-my-ride bolida je 2.0-litreni turbobenzinac sa 250 KS kombiniran sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem i 4x4 pogonom.

Na salonu su bili prisutni i europski proizvođači (Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Fiat, Mini, Volvo, Porsche) i to s nikad brojnijom paletom dizelskih modela. Pritisnuti rastom cijena goriva dizelaša su snažno istaknuti i sami Amerikanci u pick-upovima Forf F, Chevrolet Silverado i GMC Sierra. Začin zanimljivim premijerama je Hyundai Elantra Coupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:41