ASTRO VODIČ

DONOSIMO VAM DETALJAN GODIŠNJI HOROSKOP ZA IDUĆU GODINU Kome će 2019. biti najsretnija, kada je kojem znaku najbolje vrijeme za akciju...

 
 Profimedia, Sciencephoto RM

Ovan

Aries. Coloured historical artwork of the constellation of Aries. The constellation is shown as a ram. Aries is the first sign of the Zodiac. The Sun is in Aries between 21 March and 19 April. It is an important yet faint constellation. When the zodiac was devised, the point at which the Sun's path, the ecliptic (black and red line), crossed the celestial equator lay in Aries, hence it is the first sign. Due to the movement of the Earth, this point has since moved into Pisces, at right. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611- 1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955318, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Ulagat ćete u sebe i svoje obrazovanje

U godini ste u kojoj ćete više razmišljati o svojoj karijeri i postignućima. Ako ste nezadovoljni na tom planu i smatrate da niste postigli ono što ste sanjali, rješenje ćete vidjeti u radu na sebi i svom obrazovanju. Ova je godina općenito povoljna za učenje, stjecanje novih znanja i iskustava te širenje horizonata. Izgledno je i da ćete puno putovati.

Otvorenost prema novim iskustvima

Postat će vam jasnije što želite i u kojem bi se smjeru vaš ljubavni život trebao razvijati. Ako ste zapeli u vezi bez ljubavi i strasti, nećete odustati dok ne pokušate sve što možete kako biste je spasili. Na koncu ćete ipak zaključiti da je bolje reći zbogom. Za vas će ova godina u mnogim pogledima biti godina čišćenja pa ćete počistiti svoj život od loših ljubavnih veza i prijateljstava koja su odavno izgubila svrhu. Sve to bit će potrebno kako biste se otvorili prema novim susretima i poznanstvima, kojih će ove godine biti napretek. Bogat društveni život, učestali izlasci i putovanja donijet će vam nove ljubavne prilike, a nije isključeno ni da ćete se zaljubiti u stranca zbog kojeg ćete početi održavati vezu na daljinu.

Oni koji su u stabilnom braku ili vezi bit će iznimno sretni. Pronaći ćete mnoge zajedničke interese i aktivnosti u kojima ćete uživati s voljenim, a romantično putovanje bit će ono što je vašem odnosu potrebno. Mnogi parovi stupit će u brak i zasnovati obitelj.

Uspješna suradnja s inozemstvom

Povoljno Jupiterovo djelovanje potaknut će vas da više ulažete u sebe, radite na usavršavanju i pohađate tečaje i predavanja koja će vam pružiti nova saznanja. Mnogi će nastaviti prekinuto školovanje ili privesti kraju diplomski rad, dok će neke krupni poslovni apetiti navesti na upis doktorata. Vaš će posao biti vezan za inozemstvo i putovanja, što će vam pružiti puno novih iskustava i zanimljivih ponuda, pa i onu za preseljenjem u drugu državu zbog posla. Iako će vam puno toga ići od ruke, zbog utjecaja Saturna nikad nećete biti potpuno zadovoljni ostvarenim. Smatrat ćete da uvijek možete više i bolje te podcjenjivati svoje uspjehe, no upravo iz tog razloga pojačano ćete se truditi oko posla. Neki projekti ili suradnje mogli bi biti okončani, no ne očajavajte jer će vam to otvoriti put prema novim prilikama.

Odagnajte stres šetnjom ili meditacijom

Sklonost iscrpljivanju i izloženost stresu odrazit će se na vaše psihofizičko stanje pa ćete povremeno patiti od problema s umorom, nesanicom i probavnim smetnjama. Stariji pripadnici znaka mogli bi imati problema s tlakom. Odmaranje, šetnja i hobi bit će od ključne važnosti za poboljšanje zdravstvenog stanja, a dobro ćete reagirati i na prirodne metode liječenja te discipline poput joge ili meditacije.

Idealna razdoblja za akciju

Dani od 28. srpnja do 20. kolovoza samcima donose novu ljubav, a vezanima eksploziju strasti. Ovo je razdoblje ujedno pogodno za rad na trudnoći, a 1. kolovoza ne zaboraviti uplatiti srećku! Dani od 17. travnja do 6. svibnja izvrsni su za pokretanje novih projekata i suradnji. Bit ćete oštroumni, snalažljivi i pronicljivi pa vas nitko neće moći prevariti ili izigrati. Merkur u vašem znaku obećava uspjeh i prilikom učenja i polaganja ispita.

Savjet godine

Nemojte dozvoliti strahovima i sumnjama da vas spriječe u donošenju velikih odluka. Budite hrabri i otvoreni za nova iskustva i okretanje nove životne stranice. Slušajte svoju intuiciju i nemojte se previše opterećivati tuđim mišljenjem.

Vaš ljubimac

Nećete imati većih problema sa svojim ljubimcem, no ako većinu vremena provodi kod kuće, tjerat ćete ga na što veću aktivnost. Ako po svojoj prirodi ne može biti vani i veselo trčkarati, smišljat ćete različite igre koje bi mu ponekad mogle biti zamorne. Tijekom jeseni pažljivije osluškujte njegovo glasanje i signale koje vam šalje - možda vam želi nešto poručiti.

Bik

Taurus. Coloured historical artwork of the constellation of Taurus. The constellation is depicted as a bull charging at the shield of Orion, below the Bull to his left. Taurus is the second sign of the Zodiac. The Sun is in Taurus between 20 April and 20 May. It is a conspicuous and important constellation, and has been depicted as a bull for many centuries. The bright star Aldebaran marks the lower of the Bull's eyes. The Sun's path, the ecliptic, is the black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), published posthumously in 1690., Image: 102955299, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Povodit ćete se za nagonima

Učvrstit ćete svoj položaj na poslu i postati svjesniji svojih sposobnosti. Unatoč povremenim nesigurnostima, doživjet ćete uspjeh, no samo ako ste spremni na naporan rad i odricanje. U životu ćete se više no inače povoditi za osjećajima i instinktima pa ćete donositi odluke koje neće biti jasne drugima, a često ni vama samima.

Ići ćete na sve ili ništa

U ljubavi će do izražaja doći vaša posesivna i ljubomorna priroda. Bit ćete nagli i beskompromisni. Od partnera ćete očekivati stalnu pažnju i izljeve ljubavi, a ako to ne dobijete, nećete se libiti potražiti strast u tuđem naručju. Donosit ćete odluke koje vam neće ići u korist i zbog kojih biste se mogli pokajati pa vam se preporučuje da ne budete nagli i ishitreni. Imate li problema u vezi, nemojte ih gurati pod tepih i očekivati da se riješe sami od sebe. Duge veze i brakovi zahtijevat će mnogo truda i odricanja, no na koncu će vam se sve isplatiti, stoga ne dižite ruke od vašeg odnosa kada zapadne u krizu. Između vas i dragoga mogli bi se ispriječiti i financijski problemi, odnosno neslaganje oko upravljanja novcem ili nesrazmjer u plaći, no sve će se moći riješiti iskrenim razgovorom. Samci rođeni u ovom znaku bit će magnetski privlačni. U vezi ćete tražiti strast i eksploziju osjećaja, no neće vam biti lako pronaći nekoga kome ćete se moći potpuno predati. Ići ćete na sve ili ništa pa ćete radije biti sami, nego s nekim tko vas ne usrećuje.

Dugoročna ulaganja donose dobit

Naglasak će biti na financijskim pitanjima pa ćete se baviti aktivnostima vezanim za podizanje kredita, ulaganje u nekretnine i dionice, otvaranje štednje ili osiguranja. Planetarni utjecaji potaknut će vas da razmišljate dugoročno pa će bilo kakvo ulaganje koje ne nudi brzu zaradu za vas biti odličan potez. Imate li mogućnosti, počnite izdvajati dio plaće u treći mirovinski stup ili na neki drugi način štedite za stare dane. Očekujete li nasljedstvo ili ste sudionik ostavinskog spora, situacija bi se trebala razriješiti u vašu korist. Pravda će biti spora, no dostižna. Bit ćete svjesni svojih vrijednosti i kvaliteta, a rad na sebi i usavršavanje u tome će odigrati važnu ulogu. Stalno ćete nešto učiti i proučavati, stjecati nova znanja i vještine i na taj si način poboljšati izglede za pronalaskom boljeg posla.

Vodite uredniji način života

Zdravstveno stanje uvelike će ovisiti o vašim navikama. Pretjerivanje u jelu i piću i izbjegavanje tjelovježbe neće proći bez posljedica pa su mogući problemi s povišenim kolesterolom, šećerom ili jetrenim enzimima. Dobra je vijest što ćete većinu tegoba uspješno riješiti urednim načinom života i pravilnom prehranom. Neki će imati problema s leđima i kralješnicom koji će iziskivati odlazak na fizioterapiju.

Idealna razdoblja za akciju

Fatalna ljubavna zbivanja očekuju vas u razdoblju od 21. kolovoza do 13. rujna. Ako ste samac, doživjet ćete nezaboravnu ljetnu romansu koja bi se trebala nastaviti i nakon što se vi i vaš odabranik vratite svojim domovima. Vezani, ovo je vrijeme sjajno za svadbu, zajedničko useljenje i planiranje obitelji. U danima od 6. do 21. svibnja budite hrabri i poradite na ostvarenju poslovnih ambicija. Sve će vam ići za rukom pa se nemojte bojati ciljati visoko.

Savjet godine

Nemojte zapostavljati svoje želje i potrebe nauštrb tuđih. Ne morate biti sebični i ignorirati zahtjeve okoline, no naučite više osluškivati sebe. Sreća i uspjeh neće vam biti poklonjeni pa ćete se morati naučiti strastvenije za njih boriti.

Vaš ljubimac

Glavna preokupacija vašeg ljubimca bit će ljubavni zov, a uskoro i vaša. Kad shvatite da više ne možete izaći nakraj s njegovim nagonima, razmišljat ćete o operativnom zahvatu koji će ga smiriti, čak i ako se radi o muškom primjerku na čijim ste "ljubavnim pothvatima" mislili zaraditi. Ako je vaš ljubimac maca, u kolovozu će zahtijevati posebnu njegu.

Blizanci

Gemini. Coloured historical artwork of the constellation of Gemini. The constellation is depicted as a pair of twins, one holding a club, the other a flail. Gemini is the third sign of the Zodiac. The Sun is in Gemini between 21 May and 21 June. It is a prominent constellation, famed for the two bright stars which form the twins' heads; Castor (right) and Pollux (left). The Sun's path, the ecliptic, is shown by the black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955303, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Oslonite se na bližnje, neće vas izdati

Nastupit će brojne promjene koje možda nećete priželjkivati, no vrijeme će pokazati da su bile neminovne. Mogli biste prekinuti ljubavnu vezu ili poslovno partnerstvo, no nema razloga za očajavanje jer će to otvoriti put prema novim iskustvima. Ne gubite nadu u trenucima krize i oslonite se na ljude koji vas vole. Nije sramota tražiti pomoć.

Sami sebi najveći neprijatelj

Nećete dobro podnositi samoću, no u isto vrijeme rijetkima ćete dati pristup do svog srca. Težit ćete za ozbiljnom i smislenom vezom pa ćete pred potencijalne udvarače postaviti nemoguće kriterije. Sami ćete sebi biti najveći neprijatelj kad je riječ o ostvarenju ljubavne sreće, no nakon ljeta postat ćete svjesni što radite pogrešno pa ćete promijeniti pristup. Upravo tada doživjet ćete nezaboravnu romansu i ujedinjenje s osobom za koju ćete otpočetka imati osjećaj da ste sudbinski povezani. Ni parovi se neće moći pohvaliti skladnim intimnim životom, no nemojte dizati ruke od vaše veze kad se suočite s problemima. Ako volite partnera, borite se za vas i pokažite više spremnosti na kompromis. Položaj Jupitera u vašem polju odnosa ukazuje da će vam život postati bogatiji za neke nove ljude, no isto tako i da ćete izgubiti nekoga tko vam je važan. To može biti prijatelj ili ljubavni partner, no brzo ćete shvatiti da je tako i bolje jer ste u tim odnosima ionako više davali, nego primali.

Spoznat ćete tko su vam saveznici

Otkrit ćete tko su vam poslovni saveznici, a na koga se ne možete osloniti. Razočarat ćete se u nekoga koga ste držali bliskim suradnikom, pa čak i prijateljem, no to će vam biti dragocjeno iskustvo i dobra lekcija da pazite kome poklanjate povjerenje. Iako će vas to podučiti oprezu, nemojte se potpuno zatvoriti pred drugima jer će poslovni uspjeh velikim dijelom biti zasluga timskog rada. Financijske teškoće bit će posljedica nerazumnog upravljanja novcem pa ćete shvatiti da morate promijeniti pristup. Zbog straha od besparice počet ćete više štedjeti ili ćete uložiti u nekretnine ili fondove. Kraj svibnja i početak lipnja povoljni su za učenje, rad na sebi i usvajanje novih vještina, a posebno ako tražite novi posao. Rad na obrazovanju pokazat će se sjajnom investicijom.

Ojačajte živce i klonite se stresa

Često ćete se boriti s umorom i padom energije koji će vam otežati izvršavanje svakodnevnih obaveza, a osobito izazovan bit će rujan. Tada se nemojte previše iscrpljivati i izlagati stresu, a savjetuje vam se i uzimanje vitamina koji će vam obnoviti energetske zalihe. Vaša će slaba točka općenito biti živci pa su mogući problemi psihosomatske prirode, no uzimanje kvalitetnog B vitamina doprinijet će poboljšanju zdravlja.

Idealna razdoblja za akciju

Planirate li se osamostaliti ili pokrenuti novi posao, razdoblje od 21. svibnja do 4. lipnja bit će izvrsno za ostvarenje ambicija. Uživat ćete podršku okoline, a vaši napori donijet će vam financijsku korist. Ljubavni preporod očekuje vas na jesen, od 15. rujna do 8. listopada. Izgladit ćete nesuglasice s partnerom i okrenuti se prema budućnosti, a mnoge će parove zbližiti vijest o dolasku prinove. Samci će upravo tada doživjeti ljubav iz snova.

Savjet godine

Nemojte se boriti s vjetrenjačama. Stvari se često neće odvijati u skladu s vašim željama, no to ne znači da se svemir urotio protiv vas. Budite strpljivi i sve će doći na svoje, a u međuvremenu pokušajte iskoristiti zadane okolnosti najbolje što možete.

Vaš ljubimac

Već od početka godine budite spremni na svakojaka iznenađenja. Vaš ljubimac često će biti nepodnošljivo nemiran i sklon svakojakim nestašlucima koji će često završavati loše po njega. Psi će biti posebno nestašni pa će vam svaka šetnja s njima predstavljati napor, dok će mace redovito praviti veliki nered po stanu. Razmišljat ćete o angažiranju stručne osobe.

Rak

Cancer. Coloured historical artwork of the constellation of Cancer. The constellation is shown as a lobster or crayfish. Cancer is the fourth sign of the Zodiac. The Sun is in Cancer between 22 June and 22 July. It is a small constellation, with no bright stars. The celebrated star cluster Praesepe, or the beehive, is at the animal's heart, at the very centre of its body. The path of the Sun through the sky, the ecliptic, is shown by the black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611- 1687), published posthumously in 1690., Image: 102955327, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Hrpa obaveza i manjak vremena za odmor

Stalno ćete biti u gužvi i strci, obavljati drugima usluge ili se baviti rješavanjem poslovnih problema. Nećete imati puno mira i vremena za odmor, no na koncu takva će vam situacija najviše i odgovarati jer ćete se osjećati dobro isključivo onda kada budete korisni. Na poslu ćete se istaknuti kao marljiv radnik, a nije isključeno ni napredovanje.

Ljubav na radnom mjestu

U ljubavi ćete biti zahtjevni, tvrdoglavi, često i posesivni. Pred partnera ćete postavljati zahtjeve koje neće moći ispuniti pa se nemojte začuditi ako se u jednom trenutku samo prestane truditi. Između vas će stati i vaša zaokupljenost poslovnim i svakodnevnim obavezama ili njegovanje bolesnog člana obitelji koji će se oslanjati na vašu pomoć. Od silnih ćete obaveza biti previše umorni da biste mislili na romantiku, što će doprinijeti udaljavanju od voljenog. Iskoristite srpanj za rad na vezi i pokušajte probuditi uspavane strasti. Ako je moguće, otiđite upravo tada na zajedničko ljetovanje jer vas očekuju nezaboravni romantični trenuci.

Samci neće imati vremena za ljubav, no unatoč tome ona bi ih mogla pronaći tamo gdje je uopće ne očekuju - u radnom okruženju! Zbližit ćete se s kolegom s kojim ćete imati puno zajedničkog, a često druženje nakon posla probudit će između vas iskru koja će se u listopadu rasplamsati. Nemojte se bojati prepuštanja osjećajima.

Učvrstit ćete svoju poziciju

Obaveza će biti više no inače, no to ćete shvatiti kao izazov. Smatrat ćete da je to idealna prilika da se dokažete pred šefom i uvjerite ga da zaslužujete bolju poziciju. Do napredovanja možda neće doći onoliko brzo koliko biste željeli, no ova je godina izvrsna za udaranje temelja za buduće suradnje i projekte. Poboljšat ćete odnose s nekim kolegama i općenito se ugodnije osjećati u uredu. Dobro ćete znati tko vam je saveznik, a tko vam radi iza leđa pa nećete trošiti energiju tamo gdje ne treba. Učvrstit ćete svoj položaj na poslu, dok će nezaposleni dobiti priliku na koju dugo čekaju. Nemojte se bojati izazova i promjena pa ugrabite čak i onu ponudu za koju smatrate da joj niste dorasli. Brzo ćete se priučiti poslu i prometnuti se u jednog od najvrednijih radnika.

Nastojte živjeti uredno

Patite li od kroničnih bolesti, stanje će vam se poboljšati. Zdravlje će vam poprilično ovisiti o stečenim navikama pa nastojte voditi uredan život lišen pretjerivanja u hrani, alkoholu i cigaretama i ispunjen tjelesnom aktivnošću. Povoljno je vrijeme za obavljanje liječničkih pregleda koje dugo odgađate. Tijekom jeseni bit ćete podložni padovima i ozljedama, a osobito osjetljiva bit će vam koljena i donji dio leđa.

Idealna razdoblja za akciju

Čitav srpanj bit će plodonosan na ljubavnom planu pa će samcima donijeti uzbudljivu ljetnu romansu s potencijalom da se razvije u nešto više, a vezanima dati priliku da poboljšaju i učvrste odnos s dragom. Pod okriljem romantike, problemi u vezi postat će nevažni i daleki. Nadate li se promaknuću ili povišici, u rujnu skupite hrabrost i započnite razgovor sa šefom na tu temu. Ovo će vam razdoblje ujedno donijeti mnoga nova poznanstva te priliku za zabavu, izlaske i putovanja.

Savjet godine

Davat ćete cijele sebe u intimnim i poslovnim odnosima, no ne dozvolite da okolina to iskorištava. Morate se naučiti više zauzimati za sebe. Time ćete možda izgubiti neke ljude, no barem ćete znati tko je uz vas u dobru i zlu.

Vaš ljubimac

Ova je godina kao stvorena za nabavu prijatelja iz svijeta životinja pa ako već niste ponosni vlasnik nekog takvog, ozbiljno razmislite da to postanete - što prije! Vaš će vas mali ljubimac gledati s obožavanjem i nježnim gestama pokazivati privrženost što će na vašu potištenost djelovati poput melema. Tijekom proljeća s njim ćete doživjeti posebno iskustvo.

Lav

Leo. Coloured historical artwork of the constellation of Leo. The constellation is depicted as a lion. Leo is the fifth sign of the Zodiac. The Sun is in Leo between 23 July and 22 August. It is a prominent constellation, with the arrangement of stars bearing a resemblance to the figure they represent. The bright star Regulus forms the lion's heart, and the star Denebola is at the base of its tail. The Sun's path, the ecliptic, is shown by the black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611- 1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955307, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Preuzmite inicijativu i napustite zonu sigurnosti

Pred vama je plodonosna godina koja će vam donijeti ispunjenje ljubavnih snova i romantičnih težnji. Shvatit ćete da ne možete dozvoliti drugima da vam kroje sudbinu pa ćete preuzeti inicijativu i izboriti se za osjećajne ili profesionalne ciljeve. To neće uvijek biti lako, no u konačnici će dovesti do uspjeha i osjećaja postignuća.

Značajne životne promjene

Povoljno djelovanje Jupitera odrazit će se na vaš emocionalni život pa možete očekivati pozitivne promjene. Događat će vam se velike i važne stvari koje će vam uvelike izmijeniti život. Ovo je godina u kojoj ćete se zaručiti, vjenčati ili proslaviti rođenje djeteta. Odnos s partnerom neće uvijek biti lišen svađa i nesporazuma, često i zbog upletanja rodbine ili vaše zaokupljenosti poslom. Ipak, oboje ćete biti svjesni što imate pa nećete dozvoliti da povrijeđeni ponos ili vanjske okolnosti stanu između vas. Komunikacija i zajedničke aktivnosti doprinijet će zbližavanju, a posebno sretni bit ćete u ljetnim mjesecima.

Ako ste samac, pred vama je godina novih susreta i uzbudljivih ljubavnih prilika. Zahvaljujući prirodnom šarmu i privlačnosti plijenit ćete pažnju suprotnog spola pa vam neće nedostajati udvarača. Cijelo ljeto povoljno je za zaljubljivanje i započinjanje nove veze, a posebno vatren bit će kolovoz, kad ćete se upustiti u strastvenu romansu koja će ispuniti sva vaša romantična očekivanja.

Zarada od hobija

Vaši će poslovni apetit biti velik i često u nesrazmjeru s vašim realnim mogućnostima. Imat ćete puno ideja, planova i želja, no uspjeh vam neće biti poklonjen pa ćete morati dobro zasukati rukave i primiti se posla. Nakon što se pomirite s činjenicom da ne smijete ići kojekakvim prečacima, otvorit ćete si put prema uspjehu, učvršćivanju pozicije, pa i napredovanju.

Uživat ćete u poslovima koji traže kreativnost i maštu dajući vam odriješene ruke. Nećete se lako pokoravati autoritetima pa ćete dobro surađivati sa šefom koji vam vjeruje i ne petlja se u vaš rad. Mnogi od vas pokrenut će dodatni posao iz hobija i od toga odlično zarađivati, a primijetit ćete i da vas prati sreća pa ćete češće igrati loto ili uplaćivati listiće u kladionici.

Godit će vam tjelesna aktivnost

Osjećat ćete se bolje no inače i optimizmom se boriti protiv bolesti. Premda vas zdravstvene smetnje neće izbjeći, nećete dozvoliti da vam išta uzdrma vedar duh. Puno ćete se kretati, uživati u sportu, plesu, izletima i putovanjima, a mnogi će otkriti ljubav prema planinarenju ili ronjenju. Patite li od kroničnih bolesti, savjetuje vam se da redovito obavljate kontrole i ništa ne prepuštate slučaju.

Idealna razdoblja za akciju

Dani od 24. siječnja do 13. veljače povoljni su za poslovne pregovore, sastanke i zaokrete u karijeri. Očekuje vas sjajna ponuda za suradnjom. Studenti, u razdoblju od 12. do 28. kolovoza posvetite se učenju i pripremi za nadolazeće ispite. Bila bi šteta da ne uložite barem malo truda jer će vam usvajanje novog gradiva ići kao od šale. Osjećajni život procvjetat će u kolovozu. Očekuju vas intenzivni dani ispunjeni romantikom, svađama i strastvenim pomirenjima.

Savjet godine

Ovo je godina u kojoj se morate naučiti opustiti i ne opterećivati se onim što ne možete promijeniti. Uživajte u malim stvarima, pronađite hobi, budite velikodušni prema voljenima i počnite raditi na ostvarenju želja.

Vaš ljubimac

Imate li ljubimca koji je često vani, bit će osjetljiv na vremenske uvjete pa ćete trebati posvetiti povećanu pozornost njegovu zdravlju. Tijekom ljeta mogao bi kumovati vašoj ljubavnoj avanturi: kad ga izvedete u šetnju, slučajno će vas odvesti do osobe u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled. U listopadu će zahtijevati dodatni tretman protiv nametnika.

Djevica

Virgo. Coloured historical artwork of the constellation of Virgo. The constellation is depicted as an angel holding a sheaf of wheat. Virgo is the sixth sign of the Zodiac. The Sun is in Virgo between 23 August and 22 September. It is a large and important constellation, containing the point (at centre right) where the Sun's path, the ecliptic (black and red line), crosses the celestial equator. The star representing the sheaf of wheat, Spica, is the 16th brightest in the sky. This artwork is based on a sky map by the Polish- German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955311, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Uravnotežite brigu za sebe i druge

Okrenut ćete se potrebama obitelji i doma, a mnogi će baš ove godine riješiti stambeno pitanje ili kupiti nekretninu. Puno ćete se brinuti o drugima, a često i stavljati njihove potrebe ispred svojih, što će dovesti do porasta nezadovoljstva i frustracija. Vaš će zadatak biti pronaći ravnotežu između očekivanja bližnjih i vaših želja i potreba.

Želja za sigurnošću

Ljubav i obitelj bit će vam na prvom mjestu. Postizanje sigurnosti, bilo emocionalne ili materijalne, bit će vam prioritet pa ćete poduzimati sve što možete kako biste to ostvarili. Partneru i bližnjima možda nećete pokazivati ljubav grandioznim djelima, no zato ćete uvijek biti tu za njih kad im zatreba podrška, pa i onda kada se s njima ne slažete. Neki od vas njegovat će bolesnog člana obitelji ili ga čak primiti u svoj dom dok se malo ne oporavi. Duge veze neće biti pošteđene sukoba, no sve će to biti samo prolazni problemi koji dugoročno neće ugroziti odnos s dragim.

Često ćete zbog mira u kući prešutjeti neke stvari koje vam smetaju, no krajem godine shvatit ćete da takvo ponašanje samo šteti vašoj vezi pa ćete postati iskreniji i otvoreniji. Samci će žudjeti za zasnivanjem ozbiljne veze pa će bježati od pojedinaca koji im mogu ponuditi samo flert i uzbuđenje. Bit će vam važno da imate nekoga na koga se možete osloniti, a u rujnu ćete ga i pronaći.

Rješavanje stambenog pitanja

Privatni problemi donekle će utjecati i na poslovnu situaciju. Osim što će vam misli često bježati pa se nećete koncentrirati na rad, mnogi od vas više će izostajati s posla zbog privatnih stvari. Možda ćete morati prilagoditi poslovni raspored obiteljskoj dinamici pa ćete kasnije dolaziti na posao ili dio zadataka odrađivati od kuće. Ako ste nezaposleni, povećana je mogućnost udruživanja s obitelji ili pokretanja posla kod kuće. Otvaranje obrta ili poduzeća neće se odmah pokazati unosnim, no budete li uporni, rezultati neće izostati. Ovo je godina u kojoj će vam misli više no inače biti na postizanju sigurnosti i puštanju korijena pa će mnogi kupiti stan, adaptirati postojeći životni prostor ili kupiti nekretninu namijenjenu za iznajmljivanje, što će biti dobar dodatni izvor prihoda.

Ne postavljajte si sami dijagnoze

Nećete biti u naponu snage i često ćete se osjećati umornima i pospanima. Provjerite stanje štitne žlijezde ili željeza u krvi, koji bi mogli biti odgovorni za tegobe koje vas muče. Bilo bi dobro da pri pojavi ikakvih simptoma ne paničarite, već na vrijeme posjetite liječnika. Nemojte si sami postavljati dijagnoze! Neki će patiti od povišenog tlaka ili kolesterola, no to će uspješno riješiti pravilnom prehranom.

Idealna razdoblja za akciju

Početak godine bit će iznimno povoljan pa nastojte do 20. siječnja obaviti važne poslovne razgovore i pregovore te poduzeti akcije vezane za pokretanje novih projekata. Intenzivni dani očekuju vas od 21. kolovoza do 14. rujna, kada će ljubav postati centar vašeg života. Bit ćete romantični, strastveni, požudni i raspoloženi za ljubavnu akciju pa ćete voljenog obradovati nezaboravnim trenucima u krevetu, a možda i zaručničkim prstenom. Samce će pogoditi Amorova strelica.

Savjet godine

Uložite u budućnost i razmišljajte dugoročno. Nemojte tražiti brza rješenja jer je ovo godina u kojoj ćete se za svaki uspjeh i rezultat morati dobro namučiti, no zadovoljstvo će biti veće ako znate da je sve samo vaša zasluga.

Vaš ljubimac

Vaš četveronožni ili dvonožni ljubimac neće biti u najboljoj formi, a nerijetko će s vama dijeliti loše raspoloženje. U siječnju, travnju i studenome teško ćete ga dovoditi u red. Ostavite li ga par dana na čuvanje prijatelju, bit će vam neugodno kad vam se ovaj požali na probleme koje je imao s njim. Pokušajte ga naviknuti na rutinu i pazite kako ga hranite.

Vaga

Libra. Coloured historical artwork of the constellation of Libra. The constellation is depicted as a balance. Libra is the seventh sign of the Zodiac. The Sun is in Libra between 23 September and 22 October. It is an inconspicuous constellation with no bright stars, and is overshadowed somewhat by Scorpius (to its left). In ancient times, the stars of Libra used to represent the claws of the scorpion, and only became represented as a balance during Roman times. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611- 1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955298, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Žudite za akcijom i brzinom

Živjet ćete brzo, dinamično i biti u stalnoj potrazi za uzbuđenjem. Život će vam obogatiti novi kontakti, izlasci i putovanja, no trebali biste paziti da zbog želje za zabavom ne zapostavite potrebe doma i obitelji. Jupiter će vas potaknuti da više učite, radite na sebi i otvorite se prema novim iskustvima pa je pred vama godina koja će biti sve samo ne dosadna.

Opustite se u ljubavi

Poboljšat ćete odnose s okolinom, a čestim izlascima i pohađanjem društvenih događaja steći nova poznanstva. Iako ćete s lakoćom uspostavljati kontakte, nećete svakome davati pristup do svoje duše. Duboko u vama krit će se strah od razočaranja pa će vam biti lakše održavati površne kontakte, nego nekome pokazati svoje pravo lice. Iz tog razloga uživat ćete u flertu, no povući ćete se osjetite li da druga strana želi nešto više. Ako vas želi osvojiti, morat će dokazati da zaslužuje vašu pažnju i povjerenje. Kad se konačno opustite, neće vam biti žao jer ćete doživjeti ljubav iz snova!

Vezani će zapostaviti bračne obaveze zbog želje za druženjem. Uključite partnera u svoj društveni život kako se ne bi osjećao zanemarenim. Otiđite u kolovozu na ljetovanje i iskoristite blagotvorne planetarne vibracije za i poboljšanje komunikacije i buđenje romantike. Nekim će se parovima članovi obitelji miješati u vezu, uzrokujući napetost. Na početku se čvrsto postavite i dajte im do znanja da ne smiju gurati nos gdje mu nije mjesto.

Dinamične i povoljne okolnosti

Naglasak će biti na međuljudskim odnosima, razmjeni informacija i usvajanju novih vještina. Znat ćete sve što se događa u vašem radnom okruženju, a informiranost će vam biti prednost jer ćete ono što doznate iskoristiti na praktičan i koristan način. Povoljno su naglašene sve aktivnosti koje uključuju intelektualni angažman, kupoprodajne akcije, marketing i odnose s javnošću, a izgledni su i češći odlasci na kraća putovanja. Neki će zbog prirode posla dobiti na korištenje službeno vozilo.

Ako ste u potrazi za zaposlenjem, mogli biste pronaći posao u drugom gradu koji će iziskivati dulje putovanje ili čak privremeno preseljenje. Odvažniji među vama pokrenut će vlastiti posao, a Jupiterova podrška pomoći će vam da svoja znanja i vještine iskoristite na najbolji način i dobro unovčite.

Disciplinom do željene linije

Zdravstvena situacija bit će promjenjiva i uvelike ovisna o vašim navikama. Bilo kakvo pretjerivanje neće proći bez posljedica pa vam se savjetuje da budete umjereni u jelu i piću, kao i da se odviknete od pušenja. Patite li od viška kilograma, okrenite se prema mediteranskom tipu prerane i nastojte se što češće baviti sportom. Budete li disciplinirani, do ljeta ćete steći željenu liniju.

Idealna razdoblja za akciju

Uzbudljiva zbivanja na osjećajnom planu očekuju vas u prvoj polovici ožujka, kada su moguće zaruke ili vijesti o dolasku prinove, dok će samcima dani od 15. rujna do 8. listopada donijeti novu ljubavnu priliku. Isto razdoblje bit će plodno i na profesionalnom planu pa u tim danima budite odvažni i postavite si visoke ciljeve. Izgledno je napredovanje, povišica ili odluka o nastavku školovanja, što će vam otvoriti nove poslovne i financijske mogućnosti.

Savjet godine

Ne dozvolite da vas strah od neuspjeha i razočaranja koči i omete u ostvarenju poslovnih i ljubavnih ciljeva. Sreća prati hrabre pa iskoristite povoljne planetarne aspekte i izborite se za ono što vas usrećuje i ispunjava.

Vaš ljubimac

Ove će vam godine vaš mali kućni prijatelj donijeti mnogo zadovoljstva. Bit će vas u stanju satima zabavljati, a kada mu kažete da je vrijeme spavanja, uredno će se povući na svoje mjesto. Tijekom proljetnih mjeseci bit će izbirljiviji u pogledu hrane pa izbjegavajte eksperimentiranje i dajte mu ono što znate da voli. Najesen će se uželjeti društva.

Škorpion

Scorpius. Coloured historical artwork of the constellation of Scorpius. The constellation is shown as a scorpion, with Sagittarius' arrow (lower left) aimed at its back. Scorpius is the eighth sign of the Zodiac. The Sun is in Scorpius between 23 October and 22 November. It is a large and important constellation, and its heart is represented by the bright star Antares, in the middle of its body. The path of the Sun through the sky, the ecliptic, is shown by the black and red line in upper frame. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), published in 1690., Image: 102955323, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Povećanje prihoda, ali i rashoda

Planeti su vam naklonjeni u pogledu stjecanja imovine biste ove godine mogli poboljšati materijalnu situaciju. Istovremeno će doći i do porasta životnih troškova pa vam savjetujemo racionalnije raspolaganje novcem. Puno ćete razmišljati o svom životu i onome što ste postigli, a ako smatrate da to nije dovoljno, usmjerit ćete energiju u ostvarenje želja i ciljeva.

Potreba za sigurnošću

Istaknuta će biti vaša potreba za sigurnošću i zasnivanjem čvrste ljubavne zajednice. Nećete gubiti vrijeme na površne odnose s neozbiljnim pojedincima koji ne znaju što žele pa ćete priliku dati isključivo nekome tko vam dokaže da ima ozbiljne namjere. U travnju ćete započeti vezu koja će vrlo brzo poprimiti ozbiljan predznak. Zauzeti Škorpioni partneru će otvoreno pokazivati namjere pa će upravo oni biti ti koji će inicirati zajedničko useljenje, zaruke ili rješavanje stambenog pitanja. Bit će vam važno da voljeni dijeli vaše želje i planove za budućnost.

Kriza u vezi izgledna je tijekom ljeta, a posebno krajem srpnja i u kolovozu, no pazite se nesmotrenih odluka donesenih u ljutnji. Već u rujnu odnos s dragim će se poboljšati, a borba za dominacijom postati dio prošlosti. Listopad samcima donosi fatalnu ljubav. Onaj s kim se zbližite bit će utjelovljenje svega što tražite u partneru pa će vas osvojiti šarmom, toplinom, smislom za humor i izljevima pažnje.

Srežite nepotrebne troškove

Vaš pristup poslu drugima će moći poslužiti kao primjer. Bit ćete marljivi, odgovorni i poduzetni, a problemima ćete pristupati s puno ozbiljnosti. Vaše zalaganje trebalo bi biti nagrađeno pa je u ovoj godini izgledan prelazak na bolju poziciju i dobivanje povišice, no nije isključen ni pronalazak novog posla. Sve ćete promatrati kroz prizmu financijske isplativosti pa ćete ići tamo gdje je bolja plaća i gdje su veće povlastice. Moguće je i pokretanje dodatnog posla ili angažman na honorarnim projektima, dok će se neki odlučiti za prekvalifikaciju. Iako ćete dobro zarađivati, puno ćete i trošiti pa će biti pravi izazov ostvariti uštedu. Savjetuje vam se da srežete nepotrebne troškove i počnete odvajati dio plaće u štednju ili treći mirovinski stup.

Ne pretjerujte u jelu i piću

Pretjerivanje u jelu i piću neće vam samo ugroziti liniju, već i zdravlje. Pazite na jetru i gušteraču te redovito provjeravajte šećer i kolesterol u krvi. Pokušajte se disciplinirati i okrenuti se prehrani temeljenoj na proteinima i zdravim masnoćama. Tijekom ljeta bit ćete podložni ozljedama i nezgodama. Ne stupajte u nezaštićene spolne odnose i pazite se uboda insekata. Sam kraj godine donosi značajno poboljšanje.

Idealna razdoblja za akciju

Vaša ljubavna očekivanja bit će ispunjena u razdoblju od 31. ožujka do 19. travnja. Zavodit ćete osmijehom i ugodnom osobnošću, a na vaš šarm nitko neće moći ostati suzdržan. I dani od 9. do 31. listopada donose povoljne okolnosti na emotivnom planu pa biste se mogli zaljubiti ili zasnovati obitelj. Poslovna nastojanja u tom razdoblju donijet će vam uspjeh i odličnu zaradu, a posebno ćete se istaknuti u turizmu, trgovini i intelektualnim djelatnostima.

Savjet godine

Obuzdajte poriv za trošenjem i pametnije upravljajte novcem. Pođe li vam to za rukom, mogli biste ostvariti značajnu uštedu koja će biti dobar polog za neko buduće ulaganje. Vjerujte u sebe i nemojte se zadovoljavati s prosječnošću.

Vaš ljubimac

Najviše problema mogao bi vam zadavati povećan apetit vašeg četveronožnog prijatelja. Ako nije kastriran, ljubavni zov mogao bi ga natjerati na bijeg iz kućnog gnijezda. Ako nemate kućnog ljubimca, razmišljat ćete o nekoj egzotičnoj vrsti. Prije nego se odlučite, popričajte s onima koji o takvim životinjama znaju više od vas.

Strijelac

Sagittarius. Coloured historical artwork of the constellation of Sagittarius. The constellation is shown as a centaur archer. Sagittarius is the ninth sign of the Zodiac. The Sun is in Sagittarius between 22 November and 21 December. It is a large and important constellation, and the centre of our galaxy lies in the Milky Way (pale band, right) by the top of his bow. The path of the Sun through the sky, the ecliptic, is shown by the black and red line in upper frame. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955321, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Godina širenja i nesputanog uživanja

Pod okriljem Jupitera doživjet ćete iznimne stvari i iskustva o kojima ste dosad maštali. Pred vama je godina u kojoj ćete se posvetiti onome što vas ispunjava i čini sretnima - putovanjima, istraživanju nepoznatih krajeva, stjecanju novih znanja i obrazovanju. Mnogi će se zaljubiti ili stupiti u brak, dok ih na poslu očekuje napredovanje.

Preseljenje zbog ljubavi

Zbog boravka Jupitera u vašem znaku ove ćete godine biti pravi srećković pa možete računati na povoljne okolnosti. Ako ste u vezi u kojoj je nestalo iskre, to će se promijeniti. Poboljšat ćete odnos s partnerom i pronaći nove aktivnosti u kojima možete zajedno uživati, a odlazak na putovanje u kolovozu pokazat će se odličnim potezom. Buđenje strasti i romantike učvrstit će vašu odluku da ulažete u vezu, a mnogi parovi mogli bi se i zaručiti ili doznati novosti o dolasku prinove.

Ako ste samac, plijenit ćete šarmom, neposrednošću i optimizmom. Pripadnici suprotnog spola bit će privučeni vašim načinom razmišljanja, a nova poznanstva sklapat ćete na putovanjima, tečajevima ili radionicama. Svidjet će vam se netko tko je obrazovan i tko vas može podučiti novim stvarima, a veliki su izgledi i da ćete se zbog ljubavi prema strancu preseliti u inozemstvo. Bit ćete spremni na taj korak ne samo zbog želje da budete s onim koga volite, već i zbog potrebe za promjenom životne rutine.

Ulaganje u obrazovanje

Sve će vam ići od ruke i bez posebnog truda. Ljudi s kojima surađujete bit će vam naklonjeni i rado vam uskakati u pomoć, dok će šefu porasti mišljenje o vama pa će vas uzeti u obzir za promaknuće. Imat ćete osjećaj da su stvari konačno došle na svoje mjesto. Mnogi od vas spoznat će vrijednost novca pa će biti štedljiviji no inače, no ono na čemu nikada nećete štedjeti bit će edukacija. Smatrat ćete da je nastavak školovanja i profesionalna prekvalifikacija najbolje ulaganje u sebe i svoju budućnost pa ćete pohađati razne tečaje i radionice, privesti kraju fakultet ili se odvažiti na upis doktorata. Istaknut ćete se u svim aktivnostima koje uključuju intelektualni rad, prosvjetu, turizam i izdavaštvo, a zbog prirode posla češće ćete putovati ili se čak na neko vrijeme preseliti u inozemstvo.

Neumjerenost vam ugrožava zdravlje

Uživat ćete u životu, a optimizmom i pozitivnim stavom braniti se od bolesti. Ipak, pretjerivanje u jelu i piću moglo bi vam ugroziti zdravlje. Nemojte se ulijeniti i redovito se bavite sportom, a nastojte se i zdravije hraniti te kontrolirati razinu kolesterola i šećera u krvi. Osjetljiva točka bit će vam i štitnjača pa obavljajte redovite kontrole i nastojte voditi što uredniji život lišen stresa.

Idealna razdoblja za akciju

U danima od 8. siječnja do 3. veljače doživjet ćete ljubavni preporod, a u ovom ćete razdoblju osjetiti potrebu za puštanjem korijena pa ćete započeti zajednički život s partnerom. Od 28. srpnja do 17. kolovoza sjajno je vrijeme za zaljubljivanje. Odlazak na ljetovanje donijet će vam fatalnu ljubav sa strancem, dok će parovi koji su dugo zajedno odabrati putovanje na daleku ili egzotičnu lokaciju. U srpnju ćete dobiti novu poslovnu ponudu, a prosinac je izvrstan za učenje i polaganje ispita.

Savjet godine

Ulažite u sebe i svoje znanje, putujte i širite horizonte. Dišite život punim plućima i ugrabite svaku priliku koja vam se ukaže. Pratit će vas iznimno sretne okolnosti pa ih nastojte iskoristiti na što bolji način.

Vaš ljubimac

U mnogo situacija uvjerit ćete se da je vaš ljubimac divno stvorenje. Bit će vam doista drago što ga imate. Ni povećana briga oko njega neće vas smetati. Kad svojom animalnom intuicijom osjeti da ste neraspoloženi, odmah će vam se posvetiti. U travnju će biti osjetljivijeg zdravlja.

Jarac

Capricornus. Coloured historical artwork of the constellation of Capricornus. The constellation is depicted as a sea-goat. Capricornus is the tenth sign of the Zodiac. The Sun is in Capricornus between 22 December and 19 January. It is an inconspicuous constellation, with no bright stars. The Sun's path, the ecliptic, is seen as a black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955315, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Obnovite stare kontakte i slušajte intuiciju

Pred vama je godina u kojoj ćete se mislima često vraćati u prošlost. Obnovit ćete neke kontakte i odnose koji su vam bili važni, no koje zbog spleta okolnosti niste uspjeli održati na životu. U vama će se često voditi sukob između snažnog osjećaja odgovornosti i dužnosti te želje da se opustite i ugodite svojim potrebama. Naučite više slušati osjećaje i intuiciju.

Obnova ugašene veze

Nedostajat će vam samopouzdanja da biste se istaknuli pa vam ove godine zavođenje neće biti u malom prstu. Ako ste samac, veći su izgledi da ćete obnoviti vezu s bivšim partnerom, nego da ćete upoznati nekoga novoga. Date li priliku bivšem, budite svjesni da vaša veza može uspjeti samo ako oboje promijenite način razmišljanja i ponašanje koje je doprinijelo razdvajanju. Uspijete li u tome, očekuje vas istinsko zadovoljstvo.

Vezani Jarci češće će se povlačiti u sebe i izbjegavati komunikaciju s partnerom, što će osobito doći do izražaja krajem rujna i u listopadu. Bit ćete nemirni, neoprezni i kratki na fitilju pa biste mogli učinite nešto za što ćete se pokajati. Kraj godine donosi vam povoljnije prilike pa bi bila šteta da zbog nedostatka strpljenja i samokontrole ugrozite vezu do koje vam je stalo. Nemojte inicirati prekid, niti započeti izvanbračnu aferu koja bi iznjedrila puno više problema nego zadovoljstva.

Naporan rad donosi zaradu i uspjeh

U poslu ćete biti ozbiljni, precizni i sistematični, no nedostajat će vam volje i inspiracije. Sanjat ćete o idealnom poslu kojeg ćete voljeti i koji će vas ispunjavati. Vjerovat ćete da će svi vaši problemi i frustracije nestati ako pronađete novi posao, no morat ćete shvatiti da je problem ipak u vama i vašim nerealnim očekivanjima. Promjena posla čak vam se i ne preporučuje jer to vjerojatno neće biti ono čemu ste se nadali. Pokušajte uložiti više truda i rad i vlastitim si djelovanjem povećati izglede za napredovanjem ili poboljšati međuljudske odnose. Osluškujte pritom i intuiciju koja će vam biti najveći saveznik ako je budete slijedili na ispravan način. Budite oprezni prilikom ulaska u veća ulaganja i ne zanosite se obećanjima o brzoj i lakoj zaradi. Zarada će doći isključivo od napornog rada.

Umor i pad energije

Nećete biti u naponu energije. Često ćete se osjećati umorno, pospano i nezainteresirano za sport i tjelesnu aktivnost, no pazite da se ne ulijenite. Pripazite na koljena, zglobove i donji dio leđa i ne odgađajte posjet liječniku ako osjetite bol ili ukočenost. Starijim pripadnicima znaka preporučuju se redovite kontrole, dok bi mlađi trebali paziti na prehranu i odreći se poroka koji im ugrožavaju zdravlje.

Idealna razdoblja za akciju

Prosinac će po mnogočemu za vas biti najsretniji mjesec u godini. Osim što će Jupiter ući u vaš znak i označiti početak plodonosne godine, uživat ćete i podršku ostalih planeta pa je sjajno vrijeme za zaljubljivanje i ulazak u novu vezu ili brak, dok ćete u poslovnom smislu prosperirati od udruživanja s prijateljima ili znancima. Sreća će vas pratiti i od 19. veljače do 5. ožujka, kad vam se savjetuje da počnete ostvarivati svoje dugoročne poslovne ambicije.

Savjet godine

Nije vrijeme za veće promjene. Pokušajte iskoristiti dane okolnosti na najbolji mogući način i pritom osluškujte sebe i svoju intuiciju. Ne budite suviše samokritični i pokušajte si oprostiti pogreške iz prošlosti.

Vaš ljubimac

Premda će u nastupajućoj godini vaš ljubimac biti prilično hirovit, vaša ljubav prema njemu bit će neupitna. Veterinar će vam predložiti specijalne tretmane, a prije nego se odlučite na nešto radikalno novo, zatražite još neko mišljenje. Nepovoljno će reagirati na promjenu okoline pa ga što manje vodite na putovanja.

Vodenjak

Aquarius. Coloured historical artwork of the constellation of Aquarius. The constellation is depicted as a man pouring water from a jug by his chest. Aquarius is the eleventh sign of the Zodiac. The Sun is in Aquarius between 20 January and 18 February. It is a large yet diffuse and inconspicuous constellation. The triangle of stars representing his forearm and hand is the most recognisable of the groupings. The Sun's path, the ecliptic, is shown by the black and red line at centre. This artwork is based on a sky map by the Polish-German astronomer Johannes Hevelius (1611- 1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955301, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Bogat društveni život i brojna poznanstva

Očekuje vas dinamična i uzbudljiva godina u kojoj ćete steći mnoga nova poznanstva i prijateljstva. Bit ćete aktivni u društvenom životu i rado sudjelovati u radu udruga i organizacija, a kontakti uspostavljeni tim putem koristit će vam u karijeri. Ostvarit će vam se skrivene ljubavne želje pa ćete s pravom biti zadovoljni i osjećati da vam je život ispunjen.

Prijateljstvo prerasta u ljubav

Bogat i sadržajan društveni život donijet će vam nove ljubavne prilike. Česti izlasci, sudjelovanje u udrugama i pohađanje društvenih događaja iznjedrit će nova poznanstva. Iz jednog odnosa koji će započeti kao prijateljstvo s vremenom će se razviti ljubavna iskra pa ćete u lipnju započeti vezu temeljenu na povjerenju i razumijevanju. Bit ćete sretni što ste pronašli nekoga tko će biti vam idealan suputnik i najbolji prijatelj, nekoga tko će vas podržavati u vašim poslovnim ambicijama i slijediti u potrazi za novim avanturama.

Vodenjaci u dugim vezama povremeno će bježati u osamu. Trebat će im vremena da napune baterije, no voljeni će to razumjeti. U kolovozu vaš će se odnos naći u krizi zbog pojave treće osobe, no razmislite isplati li se riskirati ono što ste godinama gradili zbog trenutka strasti. Već u drugoj polovici rujna s partnerom ćete ponovno postati bliski pa ćete shvatiti da u njemu imate sve ono što tražite. Kraj godine samcima donosi mogućnost pomirenja s bivšim partnerom.

Korist od udruživanja

Spoznat ćete važnost suradnje i oslanjanja na kolege. Ljudi iz vašeg radnog okruženja podržavat će vas i biti vam korisni saveznici pa nastojte održavati što skladnije međuljudske odnose i nemojte se ustručavati zatražiti nečiju pomoć ili savjet. Ako ste nezaposleni, upravo će vam nečija preporuka otvoriti priliku na koju dugo čekate, a na vama je da kroz rad i trud dokažete da posao niste dobili "preko veze". Izvrsno je vrijeme za sve vrste udruživanja, sklapanja suradnji, osnivanje udruga ili angažiranje u sindikatu, a od tih ćete aktivnosti imati i financijsku korist. Povremeno ćete imati osjećaj da vas netko želi prevariti i izigrati, a u tim situacijama oslonite se na intuiciju. Tijekom rujna postizat ćete sjajne rezultate u učenju, a mnogi će se odvažiti na profesionalno usavršavanje.

Pripazite na tlak

Iako ćete i dalje imati problema s umorom i niskom energijom, osjećat ćete se bolje no lani i biti više u pokretu. Aktivan sportski i društveni život zaštitit će vas od negativnih utjecaja i pomoći da zadržite optimističan stav. Tijekom ljeta trebali biste se paziti nezgoda, sportskih ozljeda i padova, a stariji pripadnici znaka morali bi redovito provjeravati tlak i kloniti se vrućina.

Idealna razdoblja za akciju

Tijekom lipnja doživjet ćete nezaboravna romantična iskustva i ljubav iz snova. Ako ste u vezi ili braku, moguće su zaruke ili proslava vjenčanja. Od 14. rujna do 8. listopada povoljno je razdoblje za upoznavanje novih ljudi koji će vam na neki način obilježiti život, a u ovim ćete danima više izlaziti i putovati. Druga polovica rujna donosi vas poslovni uspjeh i prilike za zaradu kroz suradnju s inozemstvom, a sjajno je vrijeme i za polaganje ispita na fakultetu.

Savjet godine

Otvorite se prema novim ljudima i poznanstvima. Očekuje vas puno korisnih savjeta i važnih informacija. Zavirite u sebe i pobijedite strahove koji vas koče u poslovnom napredovanju ili ostvarenju emotivnog ispunjenja.

Vaš ljubimac

Trebali biste mu omogućiti puno slobode, druženja i kretanja - pod nadzorom, razumije se. Samoća i duži boravak na jednom mjestu nanosili bi mu veliki teret. Nailazit ćete i na poteškoće oko održavanja njegove higijene i hranjenja, posebice tijekom svibnja, kolovoza i prosinca.

Ribe

Pisces. Coloured historical artwork of the constellation of Pisces. The constellation is here depicted as two fish joined at the tail by a ribbon. Pisces is the twelfth sign of the Zodiac. The Sun is in Pisces between 19 February and 20 March. It is a large but inconspicuous constellation. It is important in astronomical terms as it contains the point where the Sun's path (red and black line) crosses the celestial equator. This point is seen at lower centre. This artwork is based on a sky map by the Polish- German astronomer Johannes Hevelius (1611-1687), which was published posthumously in 1690., Image: 102955295, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

Usmjerenost na karijeru

Misli će vam biti usmjerene na karijeru, a akcije na ostvarenje dugoročnih planova. Bit će vam važno da budete cijenjeni i da vaš trud i zalaganje na poslu budu prepoznati. Održavanje skladnih odnosa s okolinom bit će ključno ne samo za poslovni uspjeh, već i za ostvarenje privatnih želja i planova. Puno će vam značiti tuđa pomoć i podrška.

Borba za dominacijom

Više nego inače nastojat ćete ostaviti dobar dojam na druge. Pritom ćete nerijetko posezati za sitnim lažima ili se previše truditi, čime ćete postići suprotan učinak od željenog. Neće vam biti lako opustiti se u blizini onoga tko vam se sviđa jer će vam u misli navirati neugodna iskustva koja su iza vas, a koja ne biste željeli ponovno proživjeti. Privlačit će vas pojedinci koji su po svemu drugačiji od vas, a upravo zato bit će teško postići ljubavni sklad. Tijekom srpnja mogli biste se zaljubiti u nekoga tko će vam dokazati da zaslužuje vaše povjerenje, no pazite da se početkom jeseni vaš odnos ne raspline zbog gustih rasporeda.

U dugim vezama vodit će se borba za dominacijom. Neće vam biti lako progutati ego i priznati pogrešku pa ćete tvrdoglavo ustrajati u svojim stavovima. Pazite da takvo ponašanje ne nanese trajnu štetu vašoj vezi. Suzdržite se od ishitrenih odluka i ne započinjite svađe oko nevažnih tema. Kraj godine bit će mnogo povoljniji pa će vam donijeti ljubavni preporod.

Budite strpljivi i uporni

Ostvarenje uspjeha i napredovanje bit će vam važni pa ćete se osjećati loše ako ne postignete ono što ste naumili. Vaše će samopouzdanje uvelike ovisiti o vašim postignućima, no problem će biti u tome što ćete imati nerealna i teško ostvariva očekivanja. Pokušajte racionalnije procijeniti svoje mogućnosti i ne budite previše strogi prema sebi ako u nečemu ne uspijete isprve. Upornost i strpljenje bit će preduvjeti uspješne karijere, a od velike važnosti bit će i skladni kontakti s okolinom. Ovo je godina u kojoj možete puno postići, no samo ako ste spremni na žrtve i odricanja. Ništa vam neće biti poklonjeno, što će vas često frustrirati. Ako ste nezadovoljni na poslu, povećani su izgledi prelaska na drugo radno mjesto ili čak potpunog zaokreta u karijeri.

Podložnost stresu

Poslovni stres uvelike će utjecati na vašu zdravstvenu situaciju pa ćete patiti od psihosomatskih smetnji poput boli u želucu, nesanice ili anksioznosti. Ojačajte živce uzimanjem vitamina B i ne oklijevajte potražiti stručnu pomoć ako se mučite s depresivnim mislima. Osjetljive točke bit će vam koljena, zglobovi i stopala, a savjetuje vam se i da pripazite na mjehur i bubrege.

Idealna razdoblja za akciju

U ožujku ćete s lakoćom ostvarivati poslovne ideje, a ovo je razdoblje sjajno i za traženje novog posla ili rad na sebi i svom obrazovanju. Dugoročne profesionalne ambicije ostvarit ćete u lipnju, kada ćete biti požrtvovni i uporni, dok vas u srpnju očekuju neuobičajeno povoljne ljubavne okolnosti. Idete li tada na ljetovanje, doživjet ćete vatrenu avanturu koja bi mogla prerasti u nešto više. Vezanima listopad donosi nezaboravne strastvene trenutke.

Savjet godine

Nemojte odustajati čak i ako se planovi ne budu odvijali kako ste zamislili. Morat ćete se dobro namučiti za uspjeh, no samim će time on biti još slađi. U ljubavi budite tolerantniji i nemojte se s partnerom boriti za nadmoć.

Vaš ljubimac

Zbog vaše popustljivosti u dresiranju mogli biste imati teškoća s kućnim ljubimcem, posebice ako je riječ o psu. Poželite li problem riješiti dovođenjem još jednog, dodatno ćete pogoršati stvar. Uz pomoć člana obitelji ili prijatelja, u kolovozu će doći do pozitivnog pomaka pa ćete s njim doživjeti mnoge lijepe trenutke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:25